Sørvest politidistrikt kan måtte kutte minst 85 politistillinger på grunn av budsjettsprekk på nesten 90 millioner. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Sørvest politidistrikt styrer mot en budsjettsprekk på nesten 90 millioner kroner. Det kan føre til at minst 85 stillinger må bort.

annonse

Lokallagsleder i Politiets Fellesforbund Sørvest, Per Anders Røsjorde, sier til Stavanger Aftenblad at besparelsene som må til, kan føre til kraftige kutt i antall stillinger.

annonse

– Vi må spare 87 millioner kroner i løpet av 2019. Denne situasjonen har vi kommet i fordi politimesteren har vært for lojal overfor Politidirektoratet (POD) og deres prosjekter. Vi har ansatt uten at vi har hatt penger til det, sier Røsjorde til avisen.

Forrige uke sendte politimester Hans Vik en epost til alle ansatte i politidistriktet og understreket at han påtar seg det hele og fulle ansvaret for den økonomiske situasjonen de står i, skriver avisen.

annonse
annonse

Hvordan det vil slå ut at minst 85 stillinger forsvinner, mener Røsjorde avhenger av politimesterens prioriteringer framover. Han tviler på at politiets beredskap vil bli skadelidende, siden det «allerede er kuttet til beinet».

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.