Hadia Tajik. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

Totalt ukjent mann er nominert til å bli Arbeiderpartiets nestleder. Det er godt nytt for kronprinsesse Hadia Tajik.

annonse

Den som styrer Arbeiderpartiet skal styre landet. Det har alltid vært normalsituasjonen i norsk politikk, selv om det har vært unormale tilstnader de siste årene. Om Jonas Gahr Støre går ut av Ap-ledelsen uten å bli statsminister, er han i så fall den eneste siden andre verdenskrig bortsett fra Reiulf Steen.

annonse

Dette vet selvsagt Hadia Tajik svært godt, selv om hun ikke har vært åpen om sine ambisjoner. Det hadde heller ikke vært spesielt kledelig.

Men det er i dette lyset den intense maktkampen mellom henne og Trond Giske må tolkes. Begge vet at Støre nå har maksimalt én sjanse igjen, etter at kampen om KrFs linjevalg glapp i fjor høst. Han må vinne valget i 2021. Gjør han ikke det, vil han trekke seg som AP-leder.

Les også: Bjørnar Skjæran foreslått som nestleder i AP

annonse
annonse

Giske virker nå ryddet av veien, i hvert fall inntil videre. Selv om de fleste erkjenner at det var langt over streken av VG å gå etter Giske for å ha svingt seg med unge jenter på dansegulvet, virker det likevel som saken ble et dødsstøt for hans politiske comeback.

Når partiet nå nominerer en helt ukjent mann, som ikke en gang fotobyrået Scanpix tirsdag formiddag hadde bilder av, er det godt nytt for Tajik. Bjørnar Skjæran (52) er helt sikkert godt kjent for tillitsmannsappartet, men totalt ukjent i den øvrige befolkningen. At en slik mann skulle kunne utfordre Tajik i kampen om et fremtidig lederverv, virker nokså urealistisk.

Dermed er veien åpen. Kronprinsessen har nå enda større sjanser til å bli Ap-leder.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.