En mann mistet livet og flere ble skadd i frontkollisjonen på E18 mellom Langangen og Larvik natt til første nyttårsdag 2018. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
annonse

En 22-åring er i Agder lagmannsrett idømt den strengeste straffen for bildrap i Norge noensinne, 16 års fengsel, etter en frontkollisjon på E18 i Vestfold.

annonse

Lagmannsretten opprettholder dommen fra Larvik tingrett. Tre av meddommerne ønsket imidlertid en strengere straff på 18 års fengsel, melder Aftenposten.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Den 22 år gamle mannen har forklart at han natt til 1. januar 2018 forsøkte å ta sitt eget liv, og at han ikke mente å skade andre enn seg selv.

Han kjørte i feil kjøreretning i nesten tre kilometer før han frontkolliderte med en barnefamilie i en bil. Faren i familien, 47 år gamle Azad Hamam, mistet livet i kollisjonen. I tillegg ble kona og en fem år gammel datter livstruende skadd. To andre barn ble lettere skadd.

annonse
Reklame

Lagmannsretten mener det er skjerpende at familien var tilfeldige ofre som ikke hadde noen mulighet til å slippe unna.

– De kjørte svært sakte før sammenstøtet, tutet, blinket med lysene og forsøkte å svinge unna, heter det i dommen.

Familien er tilkjent totalt 1,95 millioner kroner i oppreisning.

22-åringens forsvarer, advokat Øystein Storrvik, sier til Aftenposten at mannen ønsker å anke dommen inn for Høyesterett.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse