Christer Tromsdal. Foto: Morten F. Holm / SCANPIX .
Finansmannen Christer Tromsdal (50) er frikjent for å ha bestilt torpedoer for å skade en meddommer i en straffesak i 2012.
annonse

I en enstemmig dom fra Asker og Bærum tingrett blir et tidligere gjengmedlem også frikjent for å ha tatt på seg oppdraget med å skaffe torpedoene til det aktuelle anslaget, skriver Nettavisen.

– Vi er fornøyd med at retten etter en grundig vurdering av saken har kommet til at det verken er grunnlag for straff eller erstatning, sier Vidar Lind Iversen, forsvarer til det tidligere gjengmedlemmet, til Nettavisen.

Det var et eldre par på Vollen i Asker som sent 17. juni 2012 opplevde at to maskerte menn slo seg helt inn på soverommet deres med en slegge. Mannen i huset hadde et våpen liggende og truet inntrengerne så de forsvant.

annonse

Ingen forsto hvorfor noen skulle true dem, før tanken om at det kanskje var naboen, som satt som fagkyndig meddommer i en sak mot Tromsdal og to andre i Oslo tingrett, som kunne ha vært målet.

Tromsdal har nektet skyld og setter hele saken i sammenheng med at han i 2014 valgte å tilstå alt i en omfattende bedragerisak som hadde versert for retten i årevis. Han ble dømt i Oslo tingrett i 2015.

Aktor ville opprinnelig ha tolv års fengsel for Tromsdal. Dette inkluderte dommen på 5,5 år som Tromsdal har begynt å sone.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.