Foto: AFP/ TOBIAS SCHWARZ

Resetts satire og kulturredaksjon jobber hele tiden i skarp konkurranse med NRKs Satiriks. Sist uke måtte vi se oss slått på målstreken da NRK lyktes først i sitt forsøk på å koble Resett til Anders Behring Breivik, før vi var i havn med vår sak som forsøker å koble NRK til Adolf Hitler.

annonse

Resetts avatar

NRK brukte avataren «Jan A. Johansen,» som sin muldvarp i vårt kommentarfelt. Ved hjelp av denne har de sakset fra Anders Behring Breiviks manifest for å teste om innholdet ville bli godkjent av Resettes moderatorer, for deretter å tilby vår redaksjon mulighet for tilsvar ved hjelp av inkriminerende spørsmål.

Vår avatar som vi har brukt i samme oppdrag i kommentarfeltet hos NRKs «Ytring», heter «Fjotolf Hansen», og vi har sakset fra Adolf Hitlers manifest, «Mein kampf». Som den seriøse nyhetsformidleren vi er var det naturlig for oss å gi NRK muligheten for tilsvar. Vi sendte følgende e-post til kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen:

Hei,

Fjotolf Hansen har den siste måneden sendt inn til sammen 6 innlegg til debattene på NRK Ytring. Dette er ingen faktisk person, men en figur laget av Resetts kultur og satire redaksjon.
Alle de 6 innleggene har til felles at de er hentet direkte fra Adolf Hitlers manifest, «Mein kampf», og så oversatt til moderne, norsk bokmål.
Samtlige 6 innlegg er godkjent og publisert av NRK. Du kan se en oversikt over alle innleggene nederst i denne e-posten.

I den forbindelse har vi noen spørsmål til deg, som vi vil bruke i en nettsak som kommer på resett.no/kultur og satire.

Synes du det er greit at NRK videreformidler dette?
Hva synes du om at NRK publiserer konspirasjonsteorier og nazistisk tankegods?
Hvordan vil du beskrive likhetene mellom det politiske innholdet i manifestet og dine egne meninger om sosialisme og politikk?
Har du noensinne vurdert å forlate jobben kringkastingssjef etter kritikk om at dere presenterer et mangelfullt og forfordelt nyhetsbilde?

Du må gjerne komme med andre kommentarer i tillegg, som vi også vil ta med i nettsaken.

mvh
Resetts kultur og satireredaksjon

Her følger oversikten over «Fjotolf Hansens» kommentarer på NRK Ytring:

  • En skal være nokså godtroende for å binde seg til spilleregler som motspilleren bare bruker til å bløffe med, eller til egen nytte, og som han kaster over bord i samme øyeblikk som han ikke synes de passer for han selv. Da hele den politiske kampen hos de partiene som er såkalt «borgerlig innstilt,» i virkeligheten er et slagsmål om de enkelte Stortingskrakker, og de derfor kaster over bord meninger og prinsipper som sandsekker etter som det passer, så er selvsagt også det politiske programmet avstemt etter det. (Kommentar under kronikk om høyrepopulismens fremvekst i Norge og Europa, hentet fra Bind 2 «Mein kampf»)

 

  • Historien har bare så altfor mange eksempler på at et erobrerfolk bestandig har greid med makt å tvinge det undertrykte folket til å bruke sitt språk, men når tusen år er gått er det et annet folk som snakker det språket, og de som en gang seiret er nå egentlig overvunnet. (Kommentar under innlegg om tilbakeblikk på vestlig koloniseringspraksis, hentet fra Bind 2, «Mein kampf)

 

 

  • Disse politiske klubbene som driver under fellesnavnet «borgerlige partier,» har for lenge siden ikke vært noe annet enn en sammenslutning som tar seg av interessene til visse grupper innen det offentlige, som bare har en eneste oppgave de tar seg av: å passe riktig godt på at deres egne særinteresser blir ivaretatt. (Kommentar under innlegg om den borgerlige flerpartiregjeringen, hentet fra bind 2 «Mein kampf»)

 

  • Hovmodet hos en stor del av folket vårt, og først og fremst det at en ser ned på arbeiderklassen, er fenomener som ikke stammer fra fantasier. (Kommentar til kronikk om vår «høyrevridde» regjering, hentet fra bind 2, «Mein kampf»)

 

  • I dag er det første målet for opplæring av ungdommen at det blir pumpet inn i de unge de kunnskapene de trenger for å komme fram i verden. (Kommentar til innlegg om regjeringen Solbergs skolepolitikk, hentet fra bind 2 «Mein kampf»)

 

  • Prinsipielt har hvert arbeid en dobbel verdi: en ren materiell, og en ideell. Den materielle verdien avhenger av hvor viktig, hvor materielt viktig et arbeid er for samfunnet. Mot den rent materielle verdien står den ideelle. Materielt kan samfunnet verdsette arbeideren forskjellig og uttrykke det gjennom størrelsen på lønn, men ideelt må det slås fast at alle står likt når hver enkelt gjør sitt beste på sitt område. (Kommentar under kronikk om økt arbeidsledighet og følgene for samfunnet, hentet fra bind 2, «Mein kampf.)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.


Avatar