Kronprins Haakon foretok den offisiell åpning av turlagshytta Haakonsbu. Kronprinsen og folk fra både Harstad Turlag og Den Norske Turistforening startet dagen med en topptur til Snøtinden i strålende vær. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
annonse
annonse

Etter at kronprins Haakon offisielt åpnet en ny turisthytte i Johnsheimen mellom Troms og Nordland onsdag, ble han vitne til at hyttevertene forlovet seg.

Etter å ha startet dagen med en topptur til Snøtinden, som strekker seg 978 meter over havet, kløyvde kronprins Haakon en vedkubbe for offisielt å åpne Den Norske Turistforeningens (DNT) nye hytte «Haakonsbu» i Kvæfjord, opplyser Slottet.

Bak den nye hytta ligger det 3.500 dugnadstimer fordelt på fire måneder, hvor Harstad Turlag har lagt ned mye arbeid. Under åpningen møtte Kronprinsen flere av de frivillige, deriblant hyttevertene Kristian Jakobsen og Siv Eilertsen som begge har bidratt i arbeidet.

annonse

Selv med kongelig besøk, feiret hyttevertene åpningen på en helt spesiell måte. Etter at de frammøtte hadde inntatt lunsj, tok Jakobsen motet til seg og gikk ned på kne foran sin utkårede og fikk ja.

Den nye turisthytta, som ble oppført i fjor høst og har tolv sengeplasser, er oppkalt etter Haakon Rønning. Rønning er en ildsjel i Harstad Turlag. Hytta ble opprinnelig bygget i 1990 og hadde begrenset med sengeplasser, og det var derfor behov for flere. Den gamle hytta ligger kun noen meter fra den nye hytta, og vil fungere som sikringshytte.

Det at kronprinsen startet dagen med en topptur, er ingen tilfeldighet. Området der den nye turisthytta ligger, er nemlig et godt utgangspunkt for flere toppturer. På turen var sikker ferdsel i vinterfjellet på agendaen, og Kronprinsen fikk innføring og hjelp til å gjøre vurderinger og valg før turen startet. Etter å ha kjørt ned fra fjellet, ventet samisk festmat på turfølget og andre deltakere under åpningen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon