Trond Nystad er dypt skuffet over dopingskandalen som han mener har rammet unge menneskers tro på ren idrett. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Trond Nystad, som forlot Østerrikes landslag etter dopingskandalen, sier hendelsen har rammet unge folks tro på ren idrett.

annonse

Nystad forteller til Dagbladet at han siden skandalen har blitt ringt opp av unge østerrikere som lurer på om man må dope seg for å bli en god langrennsutøver.

annonse
Reklame fra Resett butikken

– De har knust barnedrømmer, og det er det som er det jævligste, sier Nystad om de dopingtatte.

Østerrikerne Dominik Baldauf og Max Hauke er to av de fem langrennsløperne som ble dopingtatt i februar. En video avslørte hvordan Hauke ble tatt med nåla i armen. Kort tid senere sa Nystad opp trenerjobben.

annonse
Reklame

– Det er forferdelig at unge mennesker skal tro at man må jukse for å bli god på ski. Nå er det sånn at de som er litt eldre, 16, 17 år, skammer seg for å si at de er langrennsutøvere, for da tror alle at de også er juksemakere, sier han.

Nystad har søkt jobben som landslagssjef i langrenn etter Vidar Løfshus. Blant andre navn som er aktuelle kandidater er Guri Hetland, Arild Monsen, Eirik Myhr Nossum og Fredrik Aukland.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse