Så langt er det ikke noe som tyder på at det er noen forbindelse mellom mannen som døde etter en konfrontasjon med politiet og moskéangrepet for to uker siden, men dette er et element i etterforskningen. Foto: Vincent Thian / AP / NTB scanpix

Newzealandsk politi tror siktede Brenton Tarrant var på vei fra massedrap i to moskeer til å angripe enda flere ved et nytt mål og at politiet forhindret det.

annonse

Politisjef Mike Bush orienterte om detaljene rundt pågripelsen på en pressekonferanse onsdag morgen lokal tid, melder Radio New Zealand.

– Vi er overbevist om at vi stanset ham på vei til ytterligere et angrep, så liv ble reddet, sier Bush, uten å ville si noe om hva dette målet skal ha vært.

Fra politiet mottok den første meldingen om angrepene mot moskeene Al Noor og Linwood tok det fem minutter og 39 sekunder før de første tjenestemennene var bevæpnet og på plass og under ti minutter før første væpnede spesialenhet for væpnede angrep var kommet til stedet.

– Før det var gått 21 minutter var personen som nå sitter i varetekt, pågrepet, sier Bush.

Tarrant ble pågrepet i Brougham Street.

– Vi tror absolutt at vi vet hvor han var på vei og at vi grep inn på vei dit, sier Bush.

Ifølge politisjefen ble minst tre våpen beslaglagt under pågripelsen. Politiet har tidligere sagt at mistenkte var i pågrepet i løpet av 36 minutter, men Bush korrigerte onsdag dette til 21 minutter.

Les også: 18-åring siktet for å dele video av moskémassakre

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.