Nordmenn er nummer tre på lista over de lykkeligste i verden. Denne mannen er på tur opp på Tomskjevelen på Helgelandskysten. Bak i bildet Lurøya, Stigen og Hestmona. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Finland kåres nok en gang til det lykkeligste landet i verden. Også Danmark ligger foran Norge, som er nummer tre på listen.

annonse

Rapporten World Happiness Report ble kunngjort onsdag. Kåringen er basert på spørreundersøkelser Gallup har utført i årene 2016–2018. Nærmest de tre øverste landene på listen følger Island, Nederland, Sveits, Sverige, New Zealand, Canada og Østerrike.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Årets rapport tar for seg hvordan utviklingen har vært siden disse undersøkelsene ble gjort for første gang i 2005/2006. Det har vært en positiv utvikling på nasjonalt nivå, men hvis man tar hensyn til befolkningsvekst, har verdens lykke falt de siste årene. Det skyldes blant annet en vedvarende, nedadgående trend i folkerike India.

Blant de 20 landene som mener de er blitt lykkeligere de siste tolv årene, finner vi ti i Sentral- og Øst-Europa, fem i Afrika sør for Sahara og tre i Latin-Amerika.

annonse
Reklame

De ti landene som opplever størst nedgang, er typisk rammet av økonomiske, politiske eller sosiale problemer, blant dem Jemen, India, Syria, Botswana og Venezuela.

I årets rapport tar professor Jeffrey Sachs også for seg hvordan avhengighet i ulike former bidrar til å gjøre befolkningen i USA ulykkelig. Landet er i år på 19. plass i kåringen.

– Årets rapport gir et edruelig bilde av hvordan avhengighet forårsaker betydelig ulykkelighet i USA. Avhengighet kommer i mange ulike former, fra stoffmisbruk til gambling og digitale medier, sier Sachs.

156 land er med på listen i rapporten.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse