Romas viseborgermester Marcello De Vito fra Femstjernersbevegelsen ble onsdag pågrepet, anklaget for korrupsjon. Foto: ANSA / AP / NTB scanpix
annonse

Viseborgermesteren i Roma, Marcello De Vito, som tilhører regjeringspartiet Femstjernersbevegelsen (M5S), er pågrepet, mistenkt for korrupsjon.

annonse

Ifølge siktelsen skal den 45 år gamle politikeren ha tatt imot bestikkelser fra entreprenører som ønsket byggetillatelser.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Femstjernersbevegelsens leder Luigi Di Maio, som også er Italias visestatsminister, har suspendert De Vito fra partiet med umiddelbar virkning og kaller saken «alvorlig og skammelig».

Femstjernersbevegelsen gikk i 2016 til valg på et sterkt populistisk budskap, der kamp mot korrupsjon var et sentralt tema.

annonse
Reklame

Ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA anklages De Vito for å ha mottatt penger fra Toti-brødrene, to prominente eiendomsutviklere i Roma. Dette skal ha sikret brødrene tillatelse til å omgjøre et tidligere marked i Ostiense-området til boliger. De Vito har ikke kommentert anklagene.

Femstjernersbevegelsen fikk 32 prosent av stemmene i siste valg og sitter nå i regjering sammen med ytre høyrepartiet Ligaen (tidligere Lega Nord). Oppslutningen om partiet er imidlertid dalende, og ifølge en fersk meningsmåling har det nå bare 21 prosent oppslutning.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse