Casper Ruud er klar for Miami Open etter snuoperasjon mot russiske Jevgenij Donskoj. Foto: Lars Eide / NTB scanpix
Del

Casper Ruud tapte det første settet på tie break, men snudde oppgjøret mot russiske Jevgenij Donskoj og er klar for hovedturneringen i Miami Open.

Nordmannen slo knallhardt tilbake etter å ha tapt det første settet og slo til slutt russeren 6-7 (2-7), 6-2, 6-2). Dermed er 20-åringen et av navnene på hovedtablået i storturneringen i Florida. Donskoj er nummer 126 på verdensrankingen. Ruud er rangert som nummer 98.

Dette er første gang Ruud spiller seg inn i en ATP Masters-turnering, skriver nettstedet tennis-Norge.com. Han har tidligere spilt denne typen turneringer, men både i Monte Carlo og i Miami i 2017 fikk han plass via wildcard og slapp dermed å kvalifisere seg.

Jevn åpning

Det første settet i Miami var jevnspilt. Ruud og Donskoj fulgte hverandre til 4-4. Da tok nordmannen overtaket i settet. Ruud brøt russerens serve og gikk opp til 5-4, men Donskoj slo tilbake på direkten og utlignet til 5-5.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Historien gjentok seg. Ruud brøt serven og tok ledelsen 6-5, men russeren slo tilbake og sørget for tie break. Der vant Donskoj 7-2 og sikret dermed det første settet.

Det så ut til å motivere Ruud som slo kraftig tilbake. Nordmannen kjørte over motstanderen i det andre settet og vant 6-2. Dermed ble det et tredje og avgjørende sett.

Der tok den norske 20-åringen overtaket direkte. Ruud ledet 4-0, og tok til slutt seieren 6-2.

Møter stortalent

Nå venter en tøff oppgave for nordmannen. På sin Facebook-side opplyser Ruud at han torsdag møter canadiske Felix Auger-Aliassime. 18-åringen er rangert som nummer 57 i verden.

De aller største stjernene i Miami Open kommer ikke inn i turneringen før neste runde.

I første kvalifiseringsrunde vant Ruud over Jason Jung fra Taiwan i to strake sett.


Del