Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum under den muntlig spørretime på Stortinget. Partiet har vind i seilene på målingene om dagen, noe som lover godt for partiet i forkant av høstens valg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

I ti av elleve fylkeslag vil ikke Senterpartiet avklare om de vil samarbeide til høyre eller til venstre etter høstens valg.

annonse

Bare Rogaland er tydelig i valg av alliansepartner før kommune- og fylkestingsvalget, skriver Klassekampen. Førstekandidat Arne Bergsvåg ønsker å fortsette dagens samarbeid med Ap, KrF og Venstre.

annonse
Reklame fra Resett butikken

I ti av elleve fylkeslag har ikke partiet avklart hvem de ønsker å samarbeide med på fylkestinget etter valget 9. september. Ingen av fylkestoppene i de ti fylkene mener det er viktig å avklare dette heller, viser en kartlegging avisen har gjort.

– Vi ønsker ikke å flagge noen koalisjon i forkant av valget. Vi ønsker samarbeid med partiene som gir oss mest mulig senterpartipolitikk, sier Svein Magnar Eggesvik, fylkesleder i Nordland, hvor Sp i dag har makten med Ap, SV og KrF.

annonse
Reklame

Det som tidligere var 19 fylkeslag, har nå blitt til elleve etter regjeringens regionreform. Høstens valg er det første med de nye fylkene.

I dag er Arbeiderpartiet den vanligste samarbeidspartneren for Sp i fylkestingene, men partiet samarbeider også med høyresiden. Dette gjelder blant andre Aust-Agder, Telemark og Akershus.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse