Tage Pettersen lurer på hvorfor IS-terroristene vil tilbake til Norge nå som IS er beseiret. Foto: NTB scanpix.
annonse

Stortingsrepresentant Tage Pettersen (H) krangler med TV 2-Græsvik om hvorvidt IS-terrorister bør få komme «hjem» til Norge.

annonse

Debatten koker i sosiale medier etter at NRK har fokusert voldsomt på terrorist-kvinnene som sluttet seg til IS for mange år siden, og som nå vil tilbake til Norge.

annonse

Resett har mottatt flere e-poster fra sinte lesere som ikke forstår hvorfor disse kvinnene får så mye oppmerksomhet, siden de har vært delaktige i grusomme terrorhandlinger.

– Jeg angrer, vær så snill å hjelp meg, sa en IS-kvinne i et intervju med NRK.

annonse
annonse

Les også: Tyskland vil ta passet fra fremmedkrigere

«Hjem»

Tage Pettersen reagerer på at kvinnene nå angrer, og på at de vil tilbake til Norge.

– Er det ikke litt sent å angre 6 år etter at man reiste fra Norge til IS-områdene? Når IS er slått ut så vil man «hjem», skriver han på Twitter.

Provosert journalist

Meldingen provoserte TV 2-journalist Fredrik Græsvik.

– Så en norsk kvinne som reiste til Syria da hun var 15, eller 18 eller 25 skal nektes hjemreise? Hvorfor skulle Syria ønske å beholde disse damene? De har da mer enn nok trøblete folk fra før. Hvis en syrer begår en forbrytelse i Norge mener du vedkommede bør få opphold etter straff, spurte han.

– Men kjære deg. Jeg har ikke ett sted skrevet at noen skal nektes hjemreise. Hvor har du det i fra? Er du norsk statsborger så er vel alle velkommen til å reise hit. Så har man sagt at enkelte denne tråden handler om må påregne straffeforfølgelse, svarte Pettersen tilbake.

Les også: Fremmedkrigerne er fiendens soldater – de må behandles deretter

– Angrer ikke

Men det er ikke bare NRK som har laget reportasjer om IS-kvinner i Syria.

Sveriges Radios utsendte reporter, Cecilia Uddén, kunne ikke finne én eneste angrende IS-kvinne under sitt opphold i en flyktningleir.

Hun kom derimot kontakt med en kvinne som takket Allah for at hun fikk være i IS-regimet.

– Jeg takker Gud for alt, mine barn var sultne i flere måneder, men jeg takker Gud. Jeg angrer ikke på at jeg valgte å leve i den IS-staten, sa hun.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.