Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

– De kan ikke fraskrive seg alt ansvar, sier Johan H. Andresen som har arvet sin formue fra nytelsesmidlet tobakk.

annonse

I et intervju i Filter Nyheter kritiserer han de som har investert hos konkurrenten.

annonse
Reklame fra Resett butikken

– Det må bety at disse investorene stort sett er enige med både redaksjonen og kommentarfeltene, men foretrekker å finansiere disse plattformene heller enn å stå der rakrygget og ytre meningene selv, sier Andresen.

– Dessverre finnes det historiske eksempler på at finansiering av visse meninger resulterer i noe helt annet enn friheter, legger tobakksmilliardæren til.

annonse
Reklame

– Forskjellen på disse investorene og meg er nok at selv om vi kan være enige om at mangfold i kanaler og stemmer er bra, så synes jeg ikke at man skal tolerere, oppmuntre, eller legge til rette for spredninger av alle verdier, uansett hvor pillråtne de er. Dette er vel egentlig forskjellen på bare frihet, og frihet og ansvar, sier sier mannen som har investert sitt hos konkurrenten.

Andresen-familien har bygget sin formue på tobakk, men har solgt seg ut av denne geskjeften. Andresen er også sentral i finansieringen av den liberale tankesmien Civita.

Johan H. Andresen er eier av Ferd og tok over som styreleder i oktober 2012 etter å ha vært konsernsjef i 14 år.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse