President Donald Trump er lite imponert over statsminister Theresa Mays håndtering av brexit. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

President Donald Trump kaster diplomatiske normer på båten, og langer ut mot statsminister Theresa May for håndteringen av brexit.

annonse

Til tross for at den britiske statsministeren har forsøkt å bygge et varmt forhold til president Donald Trump, høster hun få lovord fra Det hvite hus. Trumps uttalelser ses som et klart brudd med vanlig diplomatisk kutyme, som er å trå forsiktig når det gjelder å uttale seg om alliertes sensitive, interne forhold.

annonse

Trump klager over at statsminister Theresa May ikke har lyttet til hans råd og sier at han er overrasket over hvor dårlig det går i forhandlingene mellom London og Brussel om en skilsmisseavtale.

Presidentens sønn Donald jr. går enda lenger i sin kritikk og skriver i et innlegg i den britiske avisa Daily Telegraph at «demokratiet i Storbritannia praktisk talt har avgått ved døden».

Han klager også over Mays manglende vilje til å lytte til farens råd.

annonse
annonse

– Nå er tida ute og nesten alt er tapt – akkurat som den europeiske eliten håpet på, skriver Donald jr.

Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton, en ivrig tilhenger av at britene skal forlate EU, melder seg også på i debatten, om enn i noe mer diplomatiske ordelag.

I et intervju med Sky News sier Bolton at Trump håper på en brexit-løsning som innebærer at «USA og Storbritannia kan inngå handelsavtaler igjen».

annonse
Reklame

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.