Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix

Det er fortsatt overhengende fare for en hard brexit, advarer statsminister Erna Solberg. Hun savner en beslutning på britisk side.

annonse

– Det er jo i og for seg bra at det er mer tid. Men det viktigste er at Storbritannia begynner å bestemme seg, at de faktisk ikke bare stemmer ned forslag, men at de stemmer for en vei framover, sier Solberg etter at EU og Storbritannia torsdag kveld ble enige om å utsette datoen for brexit.

– Det gir litt mer tid til å finne ut av det. Men det er fortsatt en overhengende fare for en hard brexit, sier Solberg.

EU og Storbritannia er enige om å utsette brexit med minst to uker til 12. april. Enigheten kom på plass etter lange diskusjoner på EUs toppmøte i Brussel torsdag kveld.

Fredag er Solberg æresgjest på toppmøtet sammen med statsministrene fra Island og Liechtenstein. Hensikten er å feire at det i år er 25 år siden EØS-avtalen trådte i kraft.

På vei inn fikk den norske statsministeren flere spørsmål om «den norske modellen» som et alternativ for britene.

Men Solberg vegrer seg for å spekulere.

– Jeg syns det viktigste nå faktisk ikke er å legge flere alternativer på bordet. Det er å begynne å fatte beslutninger.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.