Illustrasjonsbilde. (Foto av Lars Hagberg / AFP)
annonse
annonse

Det grønne partiet i Berlin vil etablere et statlig cannabisfirma, og ønsker at byen tilrettelegger for produksjon av medisinsk cannabis gjennom tildeling av tomter, bygninger og finansiering.

Det melder den tyske avisen Berliner Zeitung. Forslaget ble presentert av Catherina Pieroth, partiets talskvinne i narkotika- og helsepolitikk, på en pressekonferanse onsdag i Berlin House.

Hittil er medisinsk cannabis hovedsakelig importert fra Canada og Nederland.

annonse

– Men det er alltid flaskehalser, sa Pieroth. For å unngå dette i fremtiden ønsker partigruppen å teste etableringen av et statlig eid cannabisfirma.

Selskapet bør se etter en hensiktsmessig infrastruktur for oppstart av bedrifter og etablere et samarbeid med vitenskap, forskning og industri, mener partiet.

Tillat til medisinsk bruk

annonse

Siden mars 2017 har tyske leger kunnet foreskrive alvorlig syke pasienter medisinske cannabispreparater, blant annet for å dempe smerter. Innen 2018 hadde 95 000 resepter blitt utstedt for medisinske cannabisprodukter, ifølge Pieroth.

Under pressekonferansen snakket også de grønnes lokale leder Silke Gebel til fordel for det hun kalte en «aksepterende» narkotikapolitikk og mot kriminalisering av narkotikabruk.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon