Økokrim vil begjære to ukers varetekt for de to mennene som er siktet for grov korrupsjon. Fengslingsmøtene for de to mennene på 56 og 54 år skal holdes i Oslo tingrett fredag ettermiddag. Mens 56-åringen er siktet for å ha mottatt bestikkelser, er den andre mannen siktet for å ha betalt. – Økorim har begjært varetektsfengsling av de to siktede i to uker på grunn av bevisforspillelsesfare, opplyser konstituert førstestatsadvokat Esben Kyhring i Økokrim til NTB. Den siktede 54-åringen nekter straffskyld etter siktelsen og vil motsette seg politiets krav om varetekt, opplyser forsvareren hans, advokat Ola Lunde, til NTB. Den siktede 56-åringen er ansatt i Nortura og har hatt en salgsstilling. Han har advokat Marius Dietrichson som forsvarer. 54-åringen skal etter det Nationen har kartlagt, tidlig på 2000-tallet ha blitt straffedømt og ilagt næringsforbud etter at han ble funnet skyldig i smugling av store mengder kjøtt og i bedrageri ettersom han mottok eksportstøtte for kjøtt som likevel ble solgt i Norge. Han ble også dømt til å betale 73 millioner kroner tilbake til staten, en gjeld som i dag skal ha vokst til 111 millioner kroner. I dag jobber 54-åringen i selskaper som kona er oppført som eier av. Selskapet driver blant annet med videreforedling av lyst kjøtt for gatekjøkkenbransjen og uavhengige slakteforretninger.

En 56-årig Nortura-ansatt er varetektsfengslet i to uker, siktet for grov korrupsjon gjennom å ha mottatt bestikkelser. Også en 54-åring er fengslet.

annonse

Fengslingsmøtene for de to mennene ble holdt i Oslo tingrett fredag ettermiddag.

Den Nortura-ansatte ble varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud. I tillegg er han underlagt delvis isolasjon gjennom at han ikke får ha kontakt med den medsiktede.

Har erkjent å ha mottatt lån

«Hensynet til bevisforspillelse gjør seg gjeldende selv om siktede samarbeider med politiet for å avklare sin rolle. Avhørene er ikke avsluttet verken av ham eller andre personer som er eller kan være involvert i saken», heter det i kjennelsen.

Den siktede 56-åringen er ansatt i Nortura og har hatt en salgsstilling. Han har advokat Marius Dietrichson som forsvarer. Siktede har ifølge kjennelsen erkjent å ha mottatt betalinger som lån.

Anker kjennelsen

Også den 54 år gamle mannen er varetektsfengslet i to uker. Hans forsvarer, advokat Ola Lunde, opplyser fredag kveld til NTB at fengslingen vil bli anket.

Mannen nekter skyld etter siktelsen.

54-åringen skal, etter det Nationen har kartlagt, tidlig på 2000-tallet ha blitt straffedømt og ilagt næringsforbud etter at han ble funnet skyldig i smugling av store mengder kjøtt og i bedrageri ettersom han mottok eksportstøtte for kjøtt som likevel ble solgt i Norge. Han ble også dømt til å betale 73 millioner kroner tilbake til staten, en gjeld som i dag skal ha vokst til 111 millioner kroner.

I dag jobber 54-åringen i selskaper som kona er oppført som eier av. Selskapet driver blant annet med videreforedling av lyst kjøtt for gatekjøkkenbransjen og uavhengige slakteforretninger.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.