Federal Reserves rentebeslutning ble kringkastet på en skjerm på børsen i New York onsdag. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix
annonse

President Donald Trump sier han vil nominere Stephen Moore til en ledig styreplass i USAs sentralbank. Moore var økonomisk rådgiver for Trump i valgkampen.

Stephen Moore er en sterk kritiker av sentralbanken og oppfordret senest i desember Trump til å gi sentralbanksjef Jerome Powell sparken.

Moore omtales som en velkjent konservativ økonom og var med på å utforme Trumps omfattende plan for skattekutt. Han har vært økonomisk kommentator i blant annet Fox News og CNN.

annonse

To av de sju plassene i styret i Federal Reserve er i dag ledige. Kandidater til styret må godkjennes av Senatet.

President Trump har vakt oppsikt med sin utskjelling av sentralbanken, spesielt da styringsrenta ble hevet et hakk i fjor.

Trump har fortsatt å kritisere sentralbanksjef Powell også etter at banken denne uka lot renta stå uendret og samtidig kunngjorde at det ikke er ventet noen flere renteøkninger i år.

Nominasjonen av Moore føyer seg inn i et mønster. Trump har nærmest gjort det til en vane å plassere institusjoner i hendene på folk som enten ikke har noe erfaring på feltet, eller som er imot etaten de skal lede.

For sentralbankens tilfelle vil en eventuell utnevnelse av Moore kunne bli et dramatisk brudd med bankens uavhengighet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.