Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

President Donald Trump sier han vil nominere Stephen Moore til en ledig styreplass i USAs sentralbank. Moore var økonomisk rådgiver for Trump i valgkampen.

Stephen Moore er en sterk kritiker av sentralbanken og oppfordret senest i desember Trump til å gi sentralbanksjef Jerome Powell sparken.

Moore omtales som en velkjent konservativ økonom og var med på å utforme Trumps omfattende plan for skattekutt. Han har vært økonomisk kommentator i blant annet Fox News og CNN.

annonse

To av de sju plassene i styret i Federal Reserve er i dag ledige. Kandidater til styret må godkjennes av Senatet.

President Trump har vakt oppsikt med sin utskjelling av sentralbanken, spesielt da styringsrenta ble hevet et hakk i fjor.

Trump har fortsatt å kritisere sentralbanksjef Powell også etter at banken denne uka lot renta stå uendret og samtidig kunngjorde at det ikke er ventet noen flere renteøkninger i år.

Nominasjonen av Moore føyer seg inn i et mønster. Trump har nærmest gjort det til en vane å plassere institusjoner i hendene på folk som enten ikke har noe erfaring på feltet, eller som er imot etaten de skal lede.

annonse

For sentralbankens tilfelle vil en eventuell utnevnelse av Moore kunne bli et dramatisk brudd med bankens uavhengighet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon