Illustrasjonsbilde. REUTERS/Ralph Orlowski
annonse
annonse

Tysk politi har pågrepet ti personer som mistenkes for å ha planlagt et islamistisk motivert terrorangrep.

– Politiet grep inn i rett tid for å forhindre mulige angrepsplaner på et tidlig stadium, sier innenriksminister Peter Beuth i delstaten Hessen fredag.

Påtalemyndigheten i Frankfurt sier at målet med det planlagte angrepet var å «drepe så mange vantro som mulig» ved hjelp av skytevåpen og et kjøretøy.

annonse

Rundt 200 politifolk deltok i politiaksjonene i delstatene Hessen og Rheinland-Pfalz fredag.

Totalt elleve personer ble pågrepet. Ti av dem er under etterforskning og mistenkes for å være salafistiske tilhengere av en ultrakonservativ form for sunniislam.

De hovedmistenkte er to 31 år gamle brødre fra Wiesbaden og en 21-årig mann fra Offenbach i nærheten av Frankfurt. De øvrige pågrepne er i alderen 20 til 42 år og mistenkes for flere forbrytelser, deriblant terrorfinansiering.

Det er uklart hvor konkret angrepsplanen var, men gruppen mistenkes for å ha leid et stort kjøretøy, skal ha kontaktet våpenforhandlere og samlet inn penger.

annonse

Under ransakingene i Frankfurt-området beslagla politiet over 20.000 euro i kontanter, flere kniver, små mengder narkotika og dokumenter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon