Et bilde fra lørdag skaffet til veie av hjelpeorganisasjonen CARE viser store ødeleggelser i Beira i Mosambik. Foto: Josh Estey / AP / NTB scanpix
annonse

Mer enn 600 mennesker er bekreftet omkommet etter syklonen som satte store landområder under vann i Mosambik, Zimbabwe og Malawi.

annonse

Ifølge FN er minst 615 bekreftet omkommet etter at syklonen rammet de tre landene forrige fredag. 417 er døde i Mosambik, 139 i Zimbabwe og 59 i Malawi, opplyste FNs nødhjelpskoordinator OCHA i Genève lørdag.

annonse

Tallet er ventet å stige ytterligere etter hvert som man får mer informasjon fra områdene som er blitt hardest rammet av syklonen Idai og flommen som fulgte i dens kjølvann.

Nesten 90.000 personer i Mosambik har fått midlertidig losji, men tusenvis av andre venter fortsatt på hjelp i områder som ligger under vann. Myndighetene i landet anslår at rundt 1 million mennesker er rammet av uværet.

Hjelpearbeidet intensiveres etter at FN har advart om risiko for sykdomsutbrudd.

annonse
annonse

– Vi har en ubegripelig naturkatastrofe over oss. En katastrofe som bare kan måle seg med de største som finnes, sa miljøvernminister Celso Correia til journalister i havnebyen Beira i Mosambik lørdag.

– Beklageligvis var det ingen i regionen eller i resten av verden som kunne forutse at katastrofen skulle få et slikt omfang, sa han.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.