Illustrasjonsbilde. REUTERS/Feisal Omar/File Foto
Rundt 50 mennesker ble drept da en milits gikk til angrep på sivilbefolkningen i en landsby sentralt i Mali, ifølge militæret og en ordfører.

Tradisjonelle jegere fra folkegruppen dogon anklages for å stå bak massakren på sivile fra fulanifolket.

annonse

– Minst 50 sivile fulanier er drept i landsbyen Ogossagou lørdag, sier en militærkilde til nyhetsbyrået AFP.

– De ble drept med skytevåpen og macheter, tilføyer kilden.

Ordfører Cheick Harouna Sankare i nabobyen Ouenkoro oppgir samme tall på drepte.

– Det var tradisjonelle dogonjegere som massakrerte sivile fulanier, sier han.

Det fryktes at tallet på drepte kan stige ettersom hæren ikke er på plass i området for å hjelpe innbyggerne, ifølge ordføreren. To øyevitner forteller til AFP at jegerne har brent ned nesten alle hyttene i landsbyen.

Mange såret

Øyevitner forteller til nyhetsbyrået AP at minst 40 mennesker er drept og titalls andre såret. Ifølge Sekou Allaye Bolly begynte angrepet i 5-tiden lørdag morgen. Blant de drepte er landsbyens høvding og hans barnebarn, ifølge øyevitnet.

Angrepet skjedde i Bankass, som ligger nær grensa til Burkina Faso, hvor det tidligere har vært mange voldshandlinger mellom ulike folkegrupper.

Dogoner og fulanier har i lang tid levd fredelig side om side i det sentrale Mali, men den siste tiden er titalls mennesker er drept i voldshandlinger mellom folkegruppene.

Væpnede islamister

I januar ble dogonjegere anklaget for å ha drept 37 mennesker i en fulanilandsby. Volden får næring av anklager om at bøndene lar kveg beite der hvor jegerne tradisjonelt holder til. De kjemper også om tilgang på land og vannressurser.

Væpnede islamister har dessuten også en viss innflytelse i område, og enkelt har anklaget fulanigjeterne for å stå i ledtog med jihadistgrupper.

Dogonfolket anklages på sin side for å støtte hæren.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.