(TVNZ via AP)
annonse
annonse

Det anerkjente forsknings- og meningsmålingsbyrået Pew Research Center har sett på tidligere undersøkelser rundt newzealendernes holdninger til muslimer.

Konklusjonen er at svært få newzealendere har vært eller er negative.

I en undersøkelse foretatt av forskningssenteret i 20011-2012 ble respondentene spurt om de ville akseptere en nabo med en annen religion. Flere grupper ble listet opp i undersøkelsen og de spurte ble bedt om å svare på hvilke av dem de ikke ville hatt boende i nabolaget.

annonse

Les også: Hele New Zealand samlet for ofrene i Christchurch

Listen over valgene inkluderte «folk av en annen religion», så vel som andre muligheter som rusmisbrukere, tunge alkoholikere og folk med en annen rase. Blant de 841 newzealenderne som ble intervjuet sa bare 12 at de ikke ville ha en nabo med en annen religion, tilsvarende færre enn 2 prosent av de spurte.

Mer positive enn resten av verden

I tillegg svarte bare 6% at de ville foretrekke å ikke bo i nærheten av en innvandrer eller utenlandsk arbeidstaker, og bare ca. 3% ville ikke leve ved siden av en person med en annen rase.

annonse

Til sammenligning svarte ca. 20 prosent av alle spurte i en verdensomspennende undersøkelse i 2010-2014, kalt «2010-2014 World Values ​​Surveys» at de ikke ville ha en nabo med en annen tro.

Les også: Statsministeren på New Zealand får ros for håndteringen av terrorangrepet

Få muslimer

Muslimer utgjør en svært liten andel av befolkningen i New Zealand, et land med færre enn 5 millioner innbyggere. Ifølge Pew Research Center utgjør muslimene omtrent 1% av New Zealands befolkning.

Befolkningsandelen forventes å vokse noe i årene fremover, skriver forskningssenteret, hovedsakelig på grunn av innvandring, og deres relativt unge gjennomsnittsalder og høyere fertilitetsrate enn befolkningen generelt. Muslimer forventes å utgjøre om lag 3% av New Zealands befolkning innen 2050.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon