
Det amerikanske forsvarsdepartementet ønsker å få finansiering til å forske på laservåpen, partikkelstrålevåpen og nye former for rakettforsvar – alle basert i verdensrommet.
Defense One melder at har Pentagon forespurt 303 millioner dollar i 2020-budsjettet for å utvikle våpnene, og tar sikte på å ha dem klare for testing i 2023. Pentagon argumenterer med at våpensystemene er nødvendige for å kunne stoppe nye typer missiler fra Kina, Russland, Nord-Korea og Iran i fremtiden.
To forskningsprosjekter
Pentagon skal foreta to forskningsprosjekter. Det ene tar høyde for å finne ut av om satellitter utstyrt med laservåpen kan være i stand til å effektivt ta ut fiendtlige missiler. Det andre er en studie som skal forske på om verdensrom-baserte partikkelstrålevåpen kan være i stand til å ta ut fiendtlige missiler ved hjelp av en «stråle av sub-atomiske partikler som reiser nær lysets hastighet».
Les også: USA gir opp hangarskip, satser på robotmarine mot Kina
Pentagon skal være relativt selvsikker på at forskningsprosjektene kommer til å resultere i våpensystemer som vil kunne brukes i virkeligheten, og utplasseres i verdensrommet relativt raskt.
Rimelig
Representanter for Det amerikanske forsvarsdepartementet forteller at store fremskritt innen teknologi gjør at slike våpen basert i verdensrommet kan tas i bruk i nær fremtid – de er både betraktelig mindre i størrelse og mye rimeligere å utvikle enn det som var tilfelle tidligere.
– Vi tror nå at vi kan redusere størrelsen på våpnene ned til en pakke som kan monteres på en rakett, for å plassere dem i bane rundt jorda, sier de.