Illustrasjonsbilde. REUTERS/Suhaib Salem
annonse

Tysk politi har arrestert 11 personer mistenkt for terrorplanlegging, skriver VG fredag. Om de arresterte skriver VG kun at de er mellom 20 og 40 år gamle. Den tyske avisen Welt vektlegger helt andre sider ved de mistenkte terroristene:

annonse
annonse

Tilsynelatende ble forberedelsene til et islamistisk angrep stanset, skriver den tyske avisen, og vektlegger i sin reportasje at flere av de arresterte terroristene i i Hessen og Rheinland-Pfalz har tilknytning til den muslimske Salafist-bevegelsen, noe som VG unnlater å skrive, selv om avisen linker til Welt, og dermed må ha vært klar over hvem som stod bak terrorplanene.

annonse

Et islamistisk terrorangrep

De arresterte hadde planlagt å begå et islamistisk terrorangrep med hjelp av kjøretøyer og våpen. Målet var ganske enkelt å drepe så mange vantro som mulig. Planleggingen var kommet langt da den ble avslørt. Islamistene hadde hatt kontakt med flere våpenhandlere, leid et større kjøretøy og samlet inn penger.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Les også: Tyskland hevder å ha avverget tre terrorangrep

Rhein-Main-området regnes som et kjerneområde for den islamske Salafist-bevegelsen. Politiraid i forbindelse med radikal islamisme har skjedd flere ganger de siste årene. Den tyske sikkerhetstjenesten Verfassungsschutz har anslått antall islamister i Hessen i sin årsrapport for 2017 til 4170, inkludert 1650 salafister, ifølge Welt. Flere terroristmistenkte har blitt arrestert de siste månedene for å ha planlagt angrep.

Les også: Salafi-jihadismen sprer seg stadig

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.