Illustrasjonsbilde. REUTERS/Suhaib Salem
annonse
annonse

Tysk politi har arrestert 11 personer mistenkt for terrorplanlegging, skriver VG fredag. Om de arresterte skriver VG kun at de er mellom 20 og 40 år gamle. Den tyske avisen Welt vektlegger helt andre sider ved de mistenkte terroristene:

Tilsynelatende ble forberedelsene til et islamistisk angrep stanset, skriver den tyske avisen, og vektlegger i sin reportasje at flere av de arresterte terroristene i i Hessen og Rheinland-Pfalz har tilknytning til den muslimske Salafist-bevegelsen, noe som VG unnlater å skrive, selv om avisen linker til Welt, og dermed må ha vært klar over hvem som stod bak terrorplanene.

Et islamistisk terrorangrep

annonse

De arresterte hadde planlagt å begå et islamistisk terrorangrep med hjelp av kjøretøyer og våpen. Målet var ganske enkelt å drepe så mange vantro som mulig. Planleggingen var kommet langt da den ble avslørt. Islamistene hadde hatt kontakt med flere våpenhandlere, leid et større kjøretøy og samlet inn penger.

Les også: Tyskland hevder å ha avverget tre terrorangrep

Rhein-Main-området regnes som et kjerneområde for den islamske Salafist-bevegelsen. Politiraid i forbindelse med radikal islamisme har skjedd flere ganger de siste årene. Den tyske sikkerhetstjenesten Verfassungsschutz har anslått antall islamister i Hessen i sin årsrapport for 2017 til 4170, inkludert 1650 salafister, ifølge Welt. Flere terroristmistenkte har blitt arrestert de siste månedene for å ha planlagt angrep.

annonse

Les også: Salafi-jihadismen sprer seg stadig

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon