Foto: Privat.
annonse
annonse

Denne talen holdt Cemal Yucel Knudsen, leder av Ex-Muslims of Norway, på ateistenes dag i Oslo lørdag 24. mars. 

Gratulerer med dagen alle sammen.

I dag er en veldig spesielt dag for oss, men det er også en historisk dag i menneskehetens historie tror jeg. Vi er så heldige med å bli med på den første internasjonale ateistenes dag i historien.

annonse

Etter tusener av år med menneskeskapte guder og dogmer, religionenes helligedager, ritualer, undertrykkelser og straffer, fra menneskeofring til slakting av dyr, fra omskjæring til menneske brenning på bål, fra steining til døden til inkvisisjoner, fra fasting til landsrøveri, fra hellige kriger til sharia lovene.

Men så er vi her, nå har vi endelig fått vår egen dag for å manifestere verden at denne dagen er vår. Denne dagen er for ateistene. De frie menneskene. De gudløse!

Vi kan være her i dag, fordi vi bor i Norge. Selv om ytringsfriheten er under hard press, og hvor det foregår rasismestemplinger, hatbeskyldninger og no-platforming kampanjer mot aktivister som er kritisk til Islam, allikevel vi er heldige fordi vi har fortsatt den verdifulle friheten til å kunne stå åpent med vår manglende tro på en Gud eller guder mens millioner av mennesker ikke har denne friheten enda.

annonse

Hvis vi kan stå her med vår åpne ateisme i dag, det er på grunn av mange mennesker har kjempet i historien for å bli frie menneske fra religionenes fangenskap, makt og kontroll. Å mangle troen på Guder har kostet livet til flere mennesker i menneskehetens historie og fortsatt må folk bøte med livet i dag.

For å være en Ex-Muslim, ateist, aktivist kan jeg si at det er en kjempefarlig begrepsblanding, uansett hvor man befinner seg i verden i dag. Å avvise Allah er blasfemi og apostasi.

I 13 muslimske land apostasi kan straffes med døden i dag, og resten av de muslimske land det er en kriminalitet som straffes med fengsling og bøter, selvfølgelig hvis ikke mobben tar saken i egne hender og dreper vedkommende først.

La meg gi noen få eksempel fra verdens såkalte mest moderate muslimske lander: Bare for 2 uker siden ble en 22 år gammel man ble dømt til 10 år fengsel for å fornærme islam og profet Muhammad på Facebook i Malaysia.

For ikke veldig lenge siden fikk en Twitter-bruker 10 måneders fengsel i Tyrkia på grunn av at han publiserte et tusen år gammelt blasfemisk dikt som sier:

– Du sier at vin vil strømme fra elvene i himmelen, tror du himmelen er en pub?

annonse

Du sier at alle muslimer vil få 72 jomfruer i himmelen, tror du at himmelen er en bordell?

En annen sak i Tyrkia; en Twitter-bruker fikk 13 måneders fengsel på grunn av han skrevet dette:

– Det er ikke hatkriminalitet å gjøre narr av en arabisk leder som hevder å ha kontaktet Gud for hundrevis av år siden, og har fått seg politiske, økonomiske og seksuelle fordeler av det.

En annen Twitter-bruker som hadde brukernavnet «Allah» har blitt dømt til 15 måneders fengsel i Tyrkia.

Våre venner Abdul Waheed og Rana Nauman er fremdeles i fengsel siden mars 2017 i Pakistan, på grunn av blasfemi på Facebook. Å være en ateist har fortsatt store konsekvenser i hele verden. Mange opplever utstøting, forfølgelse, diskriminering bare på grunn av deres manglende tro på en overtro.

For mange politikere det er politisk selvmord å stå frem som ateist i mange land. Dette er hovedgrunnen til at jeg sier veldig ofte at menneskeheten har ikke utviklet seg nok enda.

Dessverre.

Det er så trist å se at flere tusen år gamle fortellinger fremdeles har stor makt over menneskene i dag og fortsetter å stagnere utviklingen. Det er rart å se og observere dette! Hvordan kan myter fra en analfabet gjeter i ørkenen i Arabia eller fra en møbelsnekker som påstå av å ha blitt født av en jomfru eller fra en man som snakket med en brennende busk for tusener år siden kan fortsatt ha så stor makt og kontroll over mennesker?

Jeg spør meg selv ofte om dette!

I de landene hvor religiøse ikke kan drepe eller fengsle ateister, bruker de en annen metode. Demonisere begrepet ateisme.

Egentlig dette har foregått i 100 år her i Europa. Ateistbegrepet er blitt angrepet, demonisert, beskyld fore være hatere, aggressive, beskyldt for å mangle moral og til og med ble beskyldt for å spise spedbarn.

Dere har sikkert hørt dette før.

Jeg kjenner mange ateister som unngår å kalle seg for en ateist fordi begrepet er blitt demonisert av de religiøse. Jeg kjenner meg mye igjen i dette. I dag «Ex-Muslim»-begrepet møter med de samme type beskyldninger. Som en eks-muslim og ateist føler jeg at det er veldig krevende å ha debatt om islam og gi opplysning her i vesten.

annonse

Alt handler om hvordan kan islamdebatten stoppes før det begynner. Det finnes ikke islamdebatt i Norge, den har aldri begynt i hele tatt.

Enhver debatt forsøk knebles av islamofobi, muslimhat, rasiststemplingene, polarisering, høyre- og venstrepolitikken, hvem er hva, hvem er med hvem, no-platforming og personangrep før islam debatten er begynt.

Jeg kan si litt av det jeg blir møtt med: De sier til meg;

– Skal du kritisere Islam? Si først at muslimer er mennesker og islam er ikke mennesker? (Ja vel, Takk, det viste ikke jeg! Jeg trodde min mor var ikke et menneske.)

Skal du kritisere islam?

Husk terroren har ingenting å gjøre med islam. Slutt å nevne Koran eller hadith verser, slutt å snakke om teologi? Hva med alle de voldelige versene i Bibelen? Vær nyansert, snakk om korsfarere og kolonitiden samtidig når du kritiserer helligekrig i Islam. Hvorfor sprer du hat egentlig? Du er en muslim hater, en rasist.» Og sånn fortsetter det…

Nå er det på tide også å gi litt kritikk og råd til mange ateister i vesten!

Det som er mest sårende for meg er at mange vestlige ateister spesielt de som står på den venstresiden, dessverre, driver samme kampanje som de religiøse uten å skamme seg.

Ateistene som er så stolt av opplysningstiden og idealene her i vesten beskylder meg å hate mennesker når jeg kritiserer Islam. Det vil si de beskylder meg å hate min muslimske mor, familie og venner. Bare fordi jeg passer ikke i deres politiske ståsted.

Ateistene som fortsatt kritiserer og latterliggjør bibelen, Jesus, kirken, prestene, nonner og holdningene til kristne etter 300 år kritikk av kristendommen sier til meg at jeg sprer hat. Det er 1000 vis ateistiske sider i vesten på internett og jeg har aldri sett noen av de sidene viser noe positiv om kristendommen eller kristne

Men de forventer at en eks-muslim skal være nyansert og vise frem positive sider av muslimer og religionen islam som aldri har gått nærheten av den religionskritikken og opplysningstiden som har vært her i Vesten. Vi snakker om en religion som eksisterer bare på grunn av dens strenge blasfemi lover, tabuer og frykten.

Hvor mange av disse ateistenes venner som blitt drept, torturert, fengslet eller venter henrettelse på grunn av kritiske kommentarer mot religionen på Facebook?

Hvor mange ateister, apostater og blasfemikere blir drept på åpen gata eller blir henrettet av staten når dommen blir lest fra hellige bøker?

Det er på tide å legge vekk venstre-høyre brillene og hjelpe oss med å styrke den opplysningstiden i islam som har nettopp begynt av oss ex-muslimer. Vi vet at noen skal bli sint, noen skal føle seg krenket, noen skal skamme seg og noen skal påstå at Mohammed blir krenket. Mannen som døde for 1400 år siden.

Men det er på denne måten at utviklingen skjer! Folkens, vi ex-muslim-ateister hater ikke mennesker og dette må alle vite. Fordi ateistene har forstått for lenge siden at religiøse mennesker er offer av dogmer. Vi ønsker å gi informasjon, ha dialog, utfordre og ha debatt for å hjelpe til menneskeheten. Hvis de vil fortsatt tro på det de tror, «no problem», det er greit så lenge guden deres ikke krever noe fra meg, mitt barn eller fra samfunnet.

De kan tro på en stein om de vil så lenge de vil ikke skade meg fordi jeg mangler troen på deres stein. Religionsfrihet betyr ikke religionsimmunitet. Ideer trenger ikke beskyttelse, det er mennesker som trenger den.

For meg, ateisme egentlig handler om kampen for å ha retten til å mangle troen på Gud, det handler trosfriheten. Ateismen handler om å ha retten til å si sin mening og ha sitt ståsted, uten å få konsekvenser, det handler om ytringsfriheten. For meg handler ateismen om å kritisere, latterliggjøre, gi opplysning og utfordre dogmer som er skadelig for menneskeheten, nettopp for å hjelpe mennesker for at de kan også finne friheten fra dogmer. Det handler om humanismen. Ateismen handler om tenkning, vitenskap og kunnskap. Det handler om kritisk tekning.

For meg ateismen handler om å frigjøre kvinner og å gi samme rettigheter og anerkjennelse til alle. Det handler om feminismen og likestillingen. Det handler om å skille religionen fra staten, fra offentligheten.

Troen må bli en privatsak.

Det handler om sekularismen. Ateismen handler ikke om usynlige vesener, flyvende esel, jomfru fødsel, hellige kriger, himmel, helvete, drap eller kontrollsyke egoistiske guder som beordrer deg om hva, hvor og når du skal spise eller ikke spise, hvilken hånd du skal spise med, hvem du skal ligge med, hvor mange kan du ligger med og hvordan du skal ligge med dem, hvem du skal hate, hvem du skal straffe, hva du skal ha på deg, hvordan skal du tørke deg etter dobesøk, hvilken fot skal du bruke først når du skal inn til eller ut av doen.

Ateismen handler ikke om hår, kjøtt eller bein. Det handler om frihet, livet her og nå!

Kort sagt, ateismen handler om å bruke sunn fornuft for meg! Så, jeg inviterer alle ateister til å støtte Ex-Muslimer i deres kamp for friheten fra dogmer.

Også husk, hvis det skal bli slik at det å kritisere islam er å være en islamofob, da må vi sette ordet «fob» etter enhver religions navn når noen kritiserer disse religioner. Jødefob, Kristenfob, Hindufob og så videre.

Tusen Takk.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon