Viking Sky sendte i 14-tiden lørdag ut en nødmelding om motorstans. Over 1.300 personer var om bord. Foto: Frank Einar Vatne / NTB scanpix
annonse

Cruiseskipet Viking Sky var 100 meter fra å grunnstøte på Hustadvika, ifølge driftsansvarlig i Møre og Trøndelag Losoldermannskap.

annonse
annonse

I storm drev cruiseskipet lørdag mot land etter at motorene stoppet. I 30 minutter forsøkte mannskapet om bord å få skipets to ankre festet. Da disse ble festet, var cruiseskipet med 1.373 personer om bord 100 meter fra å gå på grunn, skriver Bergens Tidende.

annonse

– De var veldig nært grunnene. Det var nok ingen hyggelig opplevelse å være om bord der da, sier Emil Heggelund, driftsansvarlig i Møre og Trøndelag Losoldermannskap, til avisen.

Mens skipet hang etter ankerkjettingene, klarte mannskapet om bord å få start på den ene hovedmotoren. Med litt motorkraft kunne skipet sette kursen ut fra land, uten å ta inn ankrene, skriver avisen.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Lørdag kveld fikk mannskapet start på tre av fire motorer. Skipet har tatt opp ankrene og er på vei ut fra land og skal videre til Molde.

Danmark sender redningshelikopter til Norge

Det danske forsvaret har sendt et helikopter til Norge for å støtte den generelle redningstjenesten mens norske helikoptre jobber ved cruiseskipet i Hustadvika.

Det opplyser forsvaret på Twitter.

Helikopteret var søndag morgen på vei til det sørlige Norge, ifølge dansk TV 2.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.