Viking Sky sendte i 14-tiden lørdag ut en nødmelding om motorstans. Over 1.300 personer var om bord. Foto: Frank Einar Vatne / NTB scanpix
annonse
annonse

Cruiseskipet Viking Sky var 100 meter fra å grunnstøte på Hustadvika, ifølge driftsansvarlig i Møre og Trøndelag Losoldermannskap.

I storm drev cruiseskipet lørdag mot land etter at motorene stoppet. I 30 minutter forsøkte mannskapet om bord å få skipets to ankre festet. Da disse ble festet, var cruiseskipet med 1.373 personer om bord 100 meter fra å gå på grunn, skriver Bergens Tidende.

– De var veldig nært grunnene. Det var nok ingen hyggelig opplevelse å være om bord der da, sier Emil Heggelund, driftsansvarlig i Møre og Trøndelag Losoldermannskap, til avisen.

annonse

Mens skipet hang etter ankerkjettingene, klarte mannskapet om bord å få start på den ene hovedmotoren. Med litt motorkraft kunne skipet sette kursen ut fra land, uten å ta inn ankrene, skriver avisen.

Lørdag kveld fikk mannskapet start på tre av fire motorer. Skipet har tatt opp ankrene og er på vei ut fra land og skal videre til Molde.

Danmark sender redningshelikopter til Norge

Det danske forsvaret har sendt et helikopter til Norge for å støtte den generelle redningstjenesten mens norske helikoptre jobber ved cruiseskipet i Hustadvika.

annonse

Det opplyser forsvaret på Twitter.

Helikopteret var søndag morgen på vei til det sørlige Norge, ifølge dansk TV 2.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon