Cruiseskipet Viking Sky ankommer Molde etter problemene som oppstod over Hustadvika i Møre og Romsdal lørdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
annonse

Ved 16.20-tiden søndag la cruiseskipet Viking Sky endelig til kai etter et strabasiøst døgn.

annonse

Et mottakssenter er opprettet på Seilet hotell, og et kjøpesenter i byen holder åpent for passasjerene. Røde Kors’ evakueringsstab er også på plass i Molde, for å bistå de som eventuelt trenger hjelp.

annonse

I storm drev cruiseskipet Viking Sky lørdag mot land på Hustadvika i Møre og Romsdal, etter at motorene stoppet.

På det nærmeste lå skipet 1,5 kilometer fra fastland – og var da i farlig grunt farvann. På det mest dramatiske var skipet bare 100 meter fra å grunnstøte.

annonse
annonse

Det var 1.373 personer om bord da cruiseskipet fikk motorstans ved 14-tiden lørdag. Rundt 470 passasjerer ble heist om bord i helikoptre i en omfattende redningsaksjon.

Lørdag kveld fikk mannskapet start på tre av fire motorer. Skipet, med de resterende 436 passasjerene og mannskapet på 458, seilte søndag ettermiddag til Molde, assistert av flere slepebåter.

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.