Illustrasjonsbilde. Tyskland, 27. august, 2018. REUTERS/Michael Dalder
annonse
Under prosjektnavnet «Gold-Gartenstadt Olympisches Dorf von 1936» er startsignalet gått for rekonstrueringen av Hitlers olympiske landsby fra 1936, ifølge bz-berlin.de.
annonse

For 300 millioner euro blir det bygget et eksklusivt boligkompleks for 1500 mennesker i Wustermark. Planer har vært på plass siden 1992 – men ingenting har skjedd i lang tid.

Siden 1992 har det vært mye snakk og planlegging, skriver den tyske avisen. Til slutt forfalt den berømte landsbyen. Det gjaldt også huset der Jesse Owens bodde. Det står i dag uten tak og er truet av fullstendig sammenbrudd. Andre av de en gang 140 bygningene eksisterer ikke lenger.

Les også: Indisk politiker møtte opp i nasjonalforsamlingen utkledd som Hitler

annonse

Men nå er byggeprosjektet til Nürnberg-firmaet «Terraplan» godkjent. Det er et firma spesialisert på historisk rekonstruksjon.

De olympiske lekene i 1936 var et stort prestisjeprosjekt for Adolf Hitler. Tyskland ble beste nasjon, men for den tyske diktatoren var det et skår i gleden at afro-amerikaneren Jesse Owens ble lekenes store profil med sine fire gullmedaljer.

Adolf Hitler var heller ikke spesielt begeistret over at Tyskland ble slått 2-0 av det norske fotballandslaget, mens han selv satt på tribunen sammen med propagandasjef Josef Goebbels.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon