Arkivfoto av kardinal Ricardo Ezzati Andrello, erkebiskop i Santiago og den katolske kirkes høyeste representant i Chile fra da han var nyvalg. Arkivfoto: Alessandra Tarantino / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Pave Frans godtar kardinal Ricardo Ezzatis oppsigelse, den sjuende lederen som går av etter overgrepsskandalen i den chilenske kirken.

Det er Vatikanet som lørdag opplyser at kardinalen får gå fra sin stilling, i likhet med seks av sine biskoper, etter avsløringen av omfattende overgrep innad i den chilenske kirken og ikke minst en stor operasjon for å holde overgrepene skjult. Pave Frans har krevet full etterforskning av saken.

Ezzati er erkebiskop i Santiago, og den katolske kirkes høyeste representant i Chile. Han insisterer på at han er uskyldig, og har hevdet sin rett til å ikke kommentere overgrepsanklagene så langt. Han har imidlertid lovet at han vil samarbeide med dem som skal etterforske saken.

annonse

Pavens avgjørelse om Ezzati ble kjent samtidig med at chilenske medier melder at domstolen i landet fredag bekrefter at kardinalen kan bli stilt for retten for ikke å ha rapportert inn tre prester for seksuelt misbruk av tre prester.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon