Illustrasjonsfoto: Andy Wong / AP / NTB scanpix
annonse
Apple lanserte mandag flere tjenester, blant annet et eget kredittkort, en strømmetjeneste og et slags «Spotify for magasiner».
annonse

Apple-sjef Tim Cook erklærte at selskapet vil konkurrere med strømmegiganter som Netflix og HBO. IT-giganten fornyer sin gamle TV-app og kaller den Apple TV+.

– Fantastiske historier kan forandre verden. Vi mener vi kan bidra med noe viktig til samfunnet gjennom historiefortelling, sa Cook, da han la fram planene i Cupertino i California.

Under lanseringen deltok en rekke amerikanske filmstjerner som Jennifer Aniston, Steven Spielberg og Reese Witherspoon.

annonse

Les også: Spotify anmelder Apple til EUs konkurransekommissær

Selskapet har tidligere varslet at de planlegger å bruke to milliarder dollar i 2019 på eget innhold til strømmetjenesten.

Apple lanserte også et eget kredittkort og en vennebetalingstjeneste mandag kveld. Kredittkortet heter Apple Card, og etableringen betyr at Apple også får en fot innenfor finansbransjen.

annonse

Selskapet presenterte videre en abonnementstjeneste for spill som heter Apple Arcade og som vil inneholde flere enn 100 nye spill.

Les også: Forbrukertilsynet ber Apple og Google tydeliggjøre hvordan personopplysninger brukes

En annen nyhet var Apple News plus, som er en videreutvikling av Apples nyhetstjeneste. Appen vil gi brukere tilgang til over 300 publikasjoner for rundt 100 kroner i måneden. I starten vil denne «Spotify-løsningen» for magasiner bare være tilgjengelig i USA og Canada.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon