Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

VG og Gard Steiro er ikke alene, overtramp skjer i hele mediebransjen, men VG ble tatt og har blitt tvunget til å beklage sine arbeidsmetoder.

– Journalister er flokkdyr. Når de jager sammen – som ulver, løver og spekkhoggere – går de helst etter skadde og svake bytter, skriver fagmedarbeider Trygve Aas Olsen ved Institutt for Journalistikk i en debattartikkel i Medier24.

– Flokkdyr elsker beklagelser. De er bevis for at byttet er skyldig, og kan tas. Beklagelser gir jegerne et moralsk overtak i tillegg.

annonse

Les også: VG-redaktør Gard Steiro innrømmer at Giske-saken var «mangelfull»

Alvorlige fellelser

Men de andre mediene er ikke noe bedre selv, skriver Trygve Aas Olsen og lister opp flere alvorlige fellelser i PFU. Likevel berømmer han Nettavisen, Bergensavisen, Nordlys og Aftenposten for deres kritikk av VG.

– Men selv i saker der Vær varsom-plakaten åpenbart er brutt, vil redaktørene blånekte, og skrive lange forsvarstaler til PFU, skriver Trygve Aas Olsen og legger til:

– Når de så blir felt, vil de publisere utvalgets kjennelse – som de er forpliktet til – men svært få av dem, om noen, vil beklage.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon