Justisminister William Barrs sammendrag av Mueller-rapporten. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Russland reagerte med et «Hva sa vi» etter at spesialetterforsker Robert Mueller ikke fant bevis for at Moskva samarbeidet med Donald Trumps valgkamp.

annonse

Etter 22 måneders etterforskning leverte Mueller sin rapport til justisdepartementet, og ifølge et sammendrag som justisminister William Barr offentliggjorde, ble det ikke funnet bevis for noen sammensvergelse mellom Trump-kampanjen og Russland.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Russiske tjenestemenn og medier som konsekvent har nektet for at Russland ønsket at Trump skulle vinne valget, frydet seg mandag over nyheten.

– Resultatet av Muellers etterforskning er en skam for USA og de amerikanske politiske elitene. Alle anklagene viser seg å være konstruerte, sier Aleksej Pusjkov, som er leder for informasjonskomiteen i Føderasjonsrådet, overhuset i den russiske nasjonalforsamlingen.

Regjeringens talsmann Dmitrij Peskov var mer moderat og understreket at Russland aldri har blandet seg inn i andre lands valg og heller ikke har til hensikt å gjøre det.

annonse
annonse

– Det er vanskelig å finne en svart katt i et mørkt rom, særlig når katten ikke er der, sa han.

Les også: Trump: En fullstendig og total frikjennelse

34 personer, inkludert seks av Trumps medarbeidere og rådgivere, er siktet som resultat av etterforskningen. 25 av dem er russere som er anklaget for å ha blandet seg inn i valget enten ved å hacke demokratenes epost eller å ha drevet med desinformasjon på sosiale medier.

annonse
Reklame

Russiske myndigheter har i månedsvis kalt etterforskningen en heksejakt som bare har til hensikt å sverte Russland i USA.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.