Justisminister William Barrs sammendrag av Mueller-rapporten. Foto: AP / NTB scanpix
Del

Russland reagerte med et «Hva sa vi» etter at spesialetterforsker Robert Mueller ikke fant bevis for at Moskva samarbeidet med Donald Trumps valgkamp.

annonse

Etter 22 måneders etterforskning leverte Mueller sin rapport til justisdepartementet, og ifølge et sammendrag som justisminister William Barr offentliggjorde, ble det ikke funnet bevis for noen sammensvergelse mellom Trump-kampanjen og Russland.

Russiske tjenestemenn og medier som konsekvent har nektet for at Russland ønsket at Trump skulle vinne valget, frydet seg mandag over nyheten.

– Resultatet av Muellers etterforskning er en skam for USA og de amerikanske politiske elitene. Alle anklagene viser seg å være konstruerte, sier Aleksej Pusjkov, som er leder for informasjonskomiteen i Føderasjonsrådet, overhuset i den russiske nasjonalforsamlingen.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Regjeringens talsmann Dmitrij Peskov var mer moderat og understreket at Russland aldri har blandet seg inn i andre lands valg og heller ikke har til hensikt å gjøre det.

– Det er vanskelig å finne en svart katt i et mørkt rom, særlig når katten ikke er der, sa han.

Les også: Trump: En fullstendig og total frikjennelse

34 personer, inkludert seks av Trumps medarbeidere og rådgivere, er siktet som resultat av etterforskningen. 25 av dem er russere som er anklaget for å ha blandet seg inn i valget enten ved å hacke demokratenes epost eller å ha drevet med desinformasjon på sosiale medier.

Russiske myndigheter har i månedsvis kalt etterforskningen en heksejakt som bare har til hensikt å sverte Russland i USA.

annonse
annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører