Sjeføkonom Andreas Benedictow tror det vil være en realprisnedgang i det norske boligmarkedet de neste årene. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Samlet sett vil det være en realprisnedgang for boliger i Norge de neste årene, ifølge prognoser fra sjeføkonom Andreas Benedictow i Samfunnsøkonomisk analyse.

Oslo og Akershus er de eneste fylkene som kan vente seg realprisoppgang, skriver Dagens Næringsliv.

Fra årsskiftet fram til utgangen av 2022 ventes det at prisene vil stige 6,5 prosent nominelt i landet og 11,1 prosent i Oslo, ifølge Benedictow, som mandag skal legge fram prognosene under en boligkonferanse i regi av Eiendomsmeglerforbund og Selvaag Bolig.

annonse

Sjeføkonomen anslår at den øvrige prisstigningen vil ligge på 8 prosent.

– Dette innebærer at vi fortsatt venter en realprisnedgang på et par prosent for landet. Vi venter ikke at boligprisene skal stikke av gårde de neste årene, sier Benedictow.

Sjeføkonomen sier at prisveksten vil modereres av avtagende befolkningsvekst, forsiktig renteoppgang, flere nye boliger og allerede høye boligpriser.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon