Jordan Peterson er aktuell med boka nye regler for livet. Foto: Gage Skidmore/Wikimedia Commons
Jordan Peterson. Foto: Gage Skidmore/Wikimedia Commons
annonse
annonse

I etterdønningene av terrorangrepet i Christchurch ble Jordan B. Petersons bestselgende bok 12 Rules for Life blokkert for salg hos New Zealands største bokhandelkjede Whitcoulls, melder National Post.

Samtidig var det fullt mulig å gå inn på netthandelen til Whitcoulls å bestille et eksemplar av Mein Kampf av Adolf Hitler.

På grunn av et bilde

annonse

Årsaken til boikotten av Peterson er ikke begrunnet, men det antas at det kan ha sammenheng med et bilde av Peterson ved siden av en tilhenger med en T-skjorte med påskriften: «Jeg er en stolt islamofob», og med liten skrift: «Jeg elsker hunder, bacon og FRIHETEN til å hate islam, men ikke individet».

Bildet var et av om lag 100 bilder som ble tatt i forbindelse med mennesker som hadde betalt ekstra for VIP-tilgang til Peterson i forbindelse med et foredrag. I prisen var inkludert en mulighet til å ta bilde av seg selv med den kanadiske professoren.

Peterson var på reisefot og kunne ikke kommentere, men hans advokat Howard Levitt uttaler:

annonse

– Det er skandaløst hvordan venstresiden på en upassende måte bruker kriser til å angripe sine fiender og skape falske analogier.

Les også: Oppfordres til å bruke hijab i solidaritet med muslimske terrorofre

Peterson skrev nylig i National Post:

– Mine radikale venstreorienterte kritikere insisterer på at jeg appellerer bevisst, effektivt, politisk og grådig til mislykkede og sinte unge hvite menn.

Peterson avviser dette som falskt:

– Det har ikke vært en eneste voldelig eller aggressiv hendelse på noen av mine forelesninger, selv om 300.000 anslagsvis sinte mennesker har deltatt (…) De kommer ikke av politiske grunner, og jeg foreleser heller ikke av politiske grunner.

Boken 12 Rules for Life skal ha blitt solgt i nærmere 3 millioner eksemplarer og er oversatt til 50 språk.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon