Illustasjonsbilde. (Foto av Jan HAERTEL / dpa / AFP) / Germany OUT
annonse

Offentlige bygninger i minst seks tyske byer er evakuert etter å ha mottatt trusler i posten, opplyser politiet.

annonse

Rådhus, offentlige bygninger og en barnehage ble gjennomsøkt i morgentimene tirsdag. Byene Augsburg, Kaiserslautern, Chemnitz, Göttingen, Neunkirchen og Rendsburg er alle berørt av trusselbrevene.

annonse

Politiet var på jakt etter mulige eksplosiver, men sa samtidig at tiltakene ble satt i verk for sikkerhets skyld og at det ikke er gjort noen funn som tyder på at truslene er reelle.

Tyske institusjoner har de siste månedene vært utsatt for en bølge av anonyme trusler. En parlamentariker, offentlige bygninger og domstoler har vært blant mottakerne. Påtalemyndigheten i Berlin koordinerer en etterforskning av mer enn 100 slike saker, som skal ha bånd til høyreekstreme miljøer.

Truslene har ført til en rekke evakueringer og gjennomsøkninger, men så langt er det ikke oppdaget eksplosiver. Politiet kan ikke bekrefte om tirsdagens hendelser er knyttet til de øvrige sakene.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.