Illustasjonsbilde. (Foto av Jan HAERTEL / dpa / AFP) / Germany OUT
annonse
annonse

Offentlige bygninger i minst seks tyske byer er evakuert etter å ha mottatt trusler i posten, opplyser politiet.

Rådhus, offentlige bygninger og en barnehage ble gjennomsøkt i morgentimene tirsdag. Byene Augsburg, Kaiserslautern, Chemnitz, Göttingen, Neunkirchen og Rendsburg er alle berørt av trusselbrevene.

Politiet var på jakt etter mulige eksplosiver, men sa samtidig at tiltakene ble satt i verk for sikkerhets skyld og at det ikke er gjort noen funn som tyder på at truslene er reelle.

annonse

Tyske institusjoner har de siste månedene vært utsatt for en bølge av anonyme trusler. En parlamentariker, offentlige bygninger og domstoler har vært blant mottakerne. Påtalemyndigheten i Berlin koordinerer en etterforskning av mer enn 100 slike saker, som skal ha bånd til høyreekstreme miljøer.

Truslene har ført til en rekke evakueringer og gjennomsøkninger, men så langt er det ikke oppdaget eksplosiver. Politiet kan ikke bekrefte om tirsdagens hendelser er knyttet til de øvrige sakene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon