Cruiseskipet Viking Sky ankommer Molde etter problemene som oppstod over Hustadvika i Møre og Romsdal lørdag. Siden 2012 har tallet på cruisepassasjerer som går i land i norske havner, økt med 56 prosent. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
annonse

De siste sju årene har tallet på cruisepassasjerer som går i land i norske havner, økt med nesten 1,5 millioner – eller drøyt 56 prosent.

I 2012 gikk drøyt 2,5 millioner cruisepassasjerer i land i en norsk havn. I år er tallet ventet å bli nærmere 4 millioner, viser tall som NTB har hentet inn fra Cruise Norway.

Dette er imidlertid ikke det reelle antallet passasjerer, ettersom én passasjer kan gå i land flere steder. Alle skip er pålagt å melde inn antall passasjerer og deres nasjonalitet til havnemyndighetene på anløpsstedet.

annonse

Samtidig viser prognoser at cruiseskipene vil foreta 2.365 anløp i norske havner i år, mot 2.063 i 2012. Det utgjør en økning på nærmere 15 prosent.

De mest populære havnene er Bergen, Geiranger, Stavanger, Ålesund, Flåm, Romsdalsfjorden, Tromsø, Nordfjord, Nordkapp og Oslo.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon