Cruiseskipet Viking Sky ankommer Molde etter problemene som oppstod over Hustadvika i Møre og Romsdal lørdag. Siden 2012 har tallet på cruisepassasjerer som går i land i norske havner, økt med 56 prosent. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Del

De siste sju årene har tallet på cruisepassasjerer som går i land i norske havner, økt med nesten 1,5 millioner – eller drøyt 56 prosent.

annonse

I 2012 gikk drøyt 2,5 millioner cruisepassasjerer i land i en norsk havn. I år er tallet ventet å bli nærmere 4 millioner, viser tall som NTB har hentet inn fra Cruise Norway.

Dette er imidlertid ikke det reelle antallet passasjerer, ettersom én passasjer kan gå i land flere steder. Alle skip er pålagt å melde inn antall passasjerer og deres nasjonalitet til havnemyndighetene på anløpsstedet.

Samtidig viser prognoser at cruiseskipene vil foreta 2.365 anløp i norske havner i år, mot 2.063 i 2012. Det utgjør en økning på nærmere 15 prosent.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

De mest populære havnene er Bergen, Geiranger, Stavanger, Ålesund, Flåm, Romsdalsfjorden, Tromsø, Nordfjord, Nordkapp og Oslo.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører