Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Spesialetterforsker Robert Mueller har levert sin rapport som et team av mer enn tjue etterforskere har brukt over to år på.

annonse

Det er en svært omfattende og meget grundig jobb som er gjennomført. Når de ikke har funnet noen «Russia collusion» mellom Trump og Putin, er det selvsagt en bitter pille å svelge for Trumphaterne, og især for den mest lidenskapelige av dem alle, Fredrik Græsvik.

Åtte av de mange «uteglemte» fakta i Fredrik Græsviks reportasjer

  • Da Robert Mueller fikk sitt oppdrag 17. mai 2017 hadde FBI allerede etterforsket og overvåket Trump i 9 måneder. FBIs spesialagent Peter Stzrocks konklusjon: «there is no there there.»
  • FBIs etterforskning ble satt i gang med bakgrunn i en rapport laget av den britiske agenten Christopher Steele på oppdrag fra konsulentselskapet Fusion GPS, bestilt og betalt av Hillary Clinton.
  • To av opplysningene i rapporten som var tungtveiende for at Justisdepartementet innvilget tillatelse til overvåkning av Trumps kampanje var at Trumps advokat Michael Cohen skulle ha vært i Praha og møtt russiske agenter i 2016, og at russerne skulle sitte på en video av Trump på et hotellrom i Moskva sammen med tre prostituerte som han hadde til å tisse i sengen sin.
  • Michael Cohen har aldri vært i Praha så lenge han har levd.
  • Videoen det er snakk om, eksisterer ikke. Påstanden om dens eksistens kan komme fra russiske agenter Hillary Clintons agenter har brukt som informasjonskilder.
  • Amerikansk lovgivning krever at informasjon som presenteres som grunnlag for overvåkning av amerikanske borgere, skal være verifisert. Michael Cohens angivelige reise til Praha var oppdiktet, i likhet med diverse andre opplysninger som ble lagt til grunn i søknaden. Flere opplysninger enn påstanden om prostituerte som tisset i Trumps seng, kan altså dessuten ha kommet fra russiske agenter.
  • Det amerikanske justisdepartementet ble aldri fortalt at rapporten var bestilt og betalt av Hillary Clinton.
  • Amerikansk forfatning tillater ikke bruk av utenlandske makters agenter i indre anliggende. Hillary har brukt den tidligere britiske spionen, Christopher Steele, og andre fremmede makters agenter i forsøket på å undergrave det amerikanske presidentembetet og Republikanernes valgkamp.

Inhabilitet og korrupsjon

Saken har en jungel av skruppelløse aktører på kryss og tvers i FBI, departementer, utenlandske agenter, lobbyister, journalister og konsulentselskaper, med innslag av inhabilitet og korrupsjon så det holder. Alle jobbet de direkte eller indirekte for Hillary Clinton, enten i bytte for store pengesummer, og/eller i bytte for makt og godt betalte stillinger. Samtlige var sikre på at Hillary Clinton skulle bli president, og at deres innsats derfor ville gi dem viktige posisjoner og økonomisk trygghet for all fremtid. I tillegg hatet de Trump og var villige til å ødelegge Amerika for å få inkriminert han.

Ja, det kan være en «Russia collusion»

Det var Hillary som var i «collusion» med russerne allerede da hun som utenriksminister under Obama godkjente salget av 20 % av USAs uranreserver til Russland i bytte mot 145 millioner dollar til sin og mannens private stiftelse. Det er Hillary som kan ha konspirert med fremmede makters representanter med mål om å inkriminere og få avsatt den demokratisk valgte presidenten. Hillary og Bill har dessuten håvet inn hundrevis av millioner i prosessen, hvorav 640 av dem kommer fra den norske regjeringen. The Clintons kan være de største kjeltringene verden har sett i moderne tid.

Konspirasjonsteorier

Demokratene og venstresiden over hele Europa har veltet seg i konspirasjonsteorien om Trumps samrøre med Putin siden Trump ble valgt som president i 2016. Politiske og journalistiske ønskedrømmer har blitt produsert på løpende bånd, den ene mer fantastisk enn den andre, og i et stadig større omfang. De samme som har produsert det massive omfanget av unnlatelser og falske nyheter har samtidig hylt «falske nyheter» til alternative medier som har presentert hele bildet og holdt seg til fakta. Konspirasjonsteoriene har ført til en polarisering uten sidestykke, og kan i siste instans komme til å destabilisere demokratiet.

Ingen vil bli stilt til ansvar

Ingen Græsviker vil bli kalt inn på teppet og spurt hvorfor de har holdt viktige fakta skjult for allmenheten og hengitt seg til politisk aktivisme. Intet hovestrømsmedium som har deltatt i det konspiratoriske hysteriet mot Donald Trump vil tenke tanken på å gå tilbake til uhildet, faktabasert journalistikk. Til det er fallet blitt for stort, og det er meget mulig vi bare ser begynnelsen på skadeomfanget The Clintons og deres tilhengere har forårsaket i vesten.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.