Illustrasjonsbilde. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
En politimann varslet om manglende innsats i menneskehandelsaker og voldtektssaker i Bergen. Nå vil han gå til rettssak etter å ha blitt tvangsflyttet.

Politimannen jobbet ved Seksjon for bekjempelse av organisert kriminalitet i Vest politidistrikt da han høsten 2017 varslet om grov svikt i etterforskningen av menneskehandelssaker. Deler av kritikken var rettet mot ledelsen.

annonse

Mannen krever økonomisk oppreisning og mener seg utsatt for gjengjeldelse da han ble omplassert til en annen avdeling etter å ha varslet, skriver TV 2.

annonse
Reklame fra Resett butikken

– Nå går vi til sak mot staten. Vi mener han er utsatt for ulovlig gjengjeldelse og ser fram til å få dette belyst i rettssalen, sier politimannens advokat Birthe Eriksen til BT.

Politidirektoratet ga Stamina Census i oppdrag å gjennomgå saken for å vurdere om gjengjeldelse hadde funnet sted. Rapporten fra selskapet konkluderer med at omplasseringen var lovlig. De retter imidlertid kritikk mot ledelsen i Vest politidistrikt for blant annet å ikke ha overholdt sin undersøkelsesplikt om påstander om mobbing.

Advokat Birthe Eriksen opplyser til TV 2 at politimannen går til sak for å få en uavhengig og grundig vurdering av måten han mener han er blitt behandlet på av sin arbeidsgiver.

annonse
annonse

Til BT sier politimester Kaare Songstad i Vest politidistrikt at de er glade for at Politidirektoratet har foretatt en grundig gjennomgang av saken, og at de skal gjennomgå rapporten fra Stamina Census nøye.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.