Denne russiske kappgjengeren, Aleksandr Ivanov, ble strippet for VM-gullet sitt på 20 kilometer fra 2013 for noen dager siden. Foto: Aleksandr Zemljanitsjenko / AP / NTB scanpix.
annonse
annonse

Russlands antidopingbyrå (RUSADA) har kvittet seg med alle dopingkontrollører som var knyttet til det tidligere testregimet.

Dette er gjort som en del av opprydningen etter beskyldningene om statsstøttet doping.

– RUSADA er gått igjennom en full opprydning, og 90 prosent av staben er byttet ut. Dette gjelder samtlige dopingkontrollører, sier RUSADA-sjef Jurij Ganus.

annonse

Ganus sier at internasjonale eksperter anbefalt av Verdens Antidopingbyrå (WADA) har bidratt sterkt til å bygge opp igjen det han kaller «nye» RUSADA.

RUSADA ble tatt inn i WADAs varme igjen i september 2018 etter at WADA fikk forsikringer til at de ville få tilgang til alt tilgjengelig materiale og prøver samlet inn av det kontroversielle laboratoriet i Moskva.

Da WADA kom til Moskva i desember viste seg at de ikke fikk tilgang grunnet manglende sertifisering.

annonse

Til slutt fikk WADA tilgang, og i januar kom bekreftelsen at de hadde sikret seg materialet og prøvene de hadde etterlyst.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon