annonse
annonse

Fra sommeren av starter utbyggingen av en rekke 5G-basestasjoner i Norge. Telenor annonserer at Trondheim blir den første storbyen i Norge som får 5G.

– Tidlig eksperimentering med 5G er viktig for norsk innovasjon og konkurransekraft. Vi er opptatt av å være i forkant av utviklingen både innen 5G, IoT og AI. Nå som vi bygger ut 5G i Trondheim, er det ikke bare mobilteknologien som «kommer hjem»; vi er tydelige på at vi ønsker å bli ledende på 5G i Skandinavia, sier konsernsjef Sigve Brekke i Telenor.

Trondheim blir den første storbyen i landet som får 5G og vil også være Telenors største 5G-prosjekt til nå.

annonse

– Når vi er klare for å koble Trondheim på 5G, ser vi fram til å lære og utforske nye muligheter sammen med bedrifter, forskningsmiljøer, kommunen og innbyggerne, sier Brekke.

I Trondheim samarbeides det tett mellom kommunen, NTNU og næringslivet for å skape en bærekraftig smartby rustet for fremtiden.

– Dette er en fantastisk mulighet for Trondheim og er et viktig skritt på vår vei til å bli en internasjonalt anerkjent kunnskaps- og teknologiby. Med 5G vil vi få en høyteknologisk verktøykasse for å ta digitalisering til et nytt nivå, sier rådmann Morten Wolden i Trondheim kommune.

annonse

Sammenlignet med 4G er 5G en langt mer avansert og innovativ teknologi, med enda mer kapasitet, høyere hastigheter og raskere responstid.

Det nye supernettet vil gi nordmenn tilgang til egenskaper og tjenester som aldri før har vært tilgjengelig. Den nye mobilteknologien vil gi fiberoptisk kommunikasjonshastighet og gjøre det tilgjengelig i lommen din.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon