Illustrasjonsfoto: REUTERS/Amir Cohen
annonse
annonse

Iran beordret terrorgruppen Islamsk Jihad på Gazastripen til å sende raketter mot Israel, hevder Hamas. Målet var å skade Netanyahus valgoppslutning.

Det skriver United With Israel som referer til israelske aviser. Rakettangrepet som utløste den siste opptrappingen av konflikten rammet den israelske landsbyen Mishmeret mandag morgen, og skadet 7 personer. Det medførte israelske angrep mot Hamas-mål på Gazastripen.

Iran gikk over hodet på Hamas-ledelsen da Islamsk Jihad ble bedt om å sende rakettene, men Hamas-ledelsen skal ifølge tjenestemenn innen Hamas ha blitt orientert om angrepet, og også Hamas håpet at rakettangrep ville svekke Netanyahu foran det israelske valget.

annonse

Massivt svar

Det Hamas ikke hadde ventet var det massive israelske svaret på rakettangrepet. Israel  mener at Hamas er ansvarlig for rakettangrep mot Israel, uavhengig av hvilken terrorgruppe på Gaza som står bak, siden Hamas styrer på Gazastripen og derfor er ansvarlig for å kontrollere hva som skjer der.

Da rakettangrepet mot den israelske sivilbefolkningen kom mandag hadde Hamas nettopp fått formidlet til Israel, via Egypt, at de godtok en våpenhvile. Hamas antok dessuten at Israel ikke ville starte en stor operasjon i Gaza to uker før valget.

annonse

Styrker sannsynligvis Netanyahu

Mye tyder på at analysene til Hamas og Iran var alvorlig feil. En fersk meningsmåling blant israelerne viser at det temaet som er viktigst for dem til valget er sikkerhet. Nå har Netanyahu fått en anledning til å vise at han er tøff mot de tøffe, vil gjøre alt som er nødvendig for å sikre sine innbyggere mot terrorraketter fra Gazastripen, og har kjørt frem soldater til grensen for om nødvendig å rykke inn i området. Trolig vinner han mye på det i valget.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon