Oslo Børs. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

Hovedindeksen på Oslo Børs hadde en svak nedgang på 0,06 prosent og endte på 867,21 poeng onsdag. Orkla ble dagens taper, mens oljeprisen falt.

Med den siste nedturen har hovedindeksen på Oslo Børs hatt en samlet tilbakegang på 0,8 prosent denne uken.

På toppen av omsetningslisten onsdag lå Equinor, som gikk ned 0,8 prosent til 190,35 kroner. Neste selskap på listen var DNB, som gikk opp 0,9 prosent. Telenor var tredje mest omsatt og gikk opp 0,3 prosent.

annonse

Norsk Hydro økte mest blant de mest omsatte selskapene, med en kursvekst på 3,1 prosent. Med et kursfall på 1,8 prosent var Orkla onsdagens taper.

IT-sektoren utmerket seg mest i negativ retning og endte ned 0,9 prosent. Råvaresektoren markerte seg i positiv retning med en vekst på 0,5 prosent.

Oljeprisen ned

Prisen på nordsjøolje er 67,66 dollar fatet onsdag ettermiddag, en nedgang på 31 cent. Et fat amerikansk lettolje (WTI) handles for 59,33 dollar, som gir en nedgang på 61 cent. Nedgangen kommer blant annet som en følge av nyheten om at oljelagrene i USA steg med 2,8 millioner fat forrige uke. Analytikerne hadde ventet et fall.

Onsdag svekket kronen seg med 0,6 prosent mot euro. 1 euro koster nå 9,7 kroner. Kronen svekket seg med 0,8 prosent mot amerikanske dollar, noe som innebærer at 1 dollar koster 8,61 kroner. Den siste uken har kronen svekket seg 0,5 prosent mot euroen og 0,9 prosent mot dollaren.

annonse
Dårlig børsstart i USA

Så langt har de amerikanske børsene hatt en dårlig start på dagen. Rundt klokken 17.30 var den brede Standard & Poor 500-indeksen ned 0,7 prosent, mens den industritunge Dow Jones-indeksen hadde gått ned 0,5 prosent. Teknologiindeksen Nasdaq sank 0,9 prosent i den tidlige handelen.

For de viktigste børsene i Europa ble det en svak dag. I Frankfurt falt den tyske DAX-indeksen med 0,2 prosent, mens indeksen CAC 40 i Paris sank 0,2 prosent. Ved 17.30-tiden lå FTSE 100-indeksen i London an til å synke med 0,2 prosent.

I Asia avsluttet Nikkei-indeksen i Japan ned 0,2 prosent. Hang Seng-indeksen i Hongkong endte med en vekst på 0,6 prosent.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon