Oslo Børs. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse

Hovedindeksen på Oslo Børs hadde en svak nedgang på 0,06 prosent og endte på 867,21 poeng onsdag. Orkla ble dagens taper, mens oljeprisen falt.

annonse

Med den siste nedturen har hovedindeksen på Oslo Børs hatt en samlet tilbakegang på 0,8 prosent denne uken.

annonse

På toppen av omsetningslisten onsdag lå Equinor, som gikk ned 0,8 prosent til 190,35 kroner. Neste selskap på listen var DNB, som gikk opp 0,9 prosent. Telenor var tredje mest omsatt og gikk opp 0,3 prosent.

Norsk Hydro økte mest blant de mest omsatte selskapene, med en kursvekst på 3,1 prosent. Med et kursfall på 1,8 prosent var Orkla onsdagens taper.

IT-sektoren utmerket seg mest i negativ retning og endte ned 0,9 prosent. Råvaresektoren markerte seg i positiv retning med en vekst på 0,5 prosent.

annonse
annonse
Oljeprisen ned

Prisen på nordsjøolje er 67,66 dollar fatet onsdag ettermiddag, en nedgang på 31 cent. Et fat amerikansk lettolje (WTI) handles for 59,33 dollar, som gir en nedgang på 61 cent. Nedgangen kommer blant annet som en følge av nyheten om at oljelagrene i USA steg med 2,8 millioner fat forrige uke. Analytikerne hadde ventet et fall.

Onsdag svekket kronen seg med 0,6 prosent mot euro. 1 euro koster nå 9,7 kroner. Kronen svekket seg med 0,8 prosent mot amerikanske dollar, noe som innebærer at 1 dollar koster 8,61 kroner. Den siste uken har kronen svekket seg 0,5 prosent mot euroen og 0,9 prosent mot dollaren.

Dårlig børsstart i USA

Så langt har de amerikanske børsene hatt en dårlig start på dagen. Rundt klokken 17.30 var den brede Standard & Poor 500-indeksen ned 0,7 prosent, mens den industritunge Dow Jones-indeksen hadde gått ned 0,5 prosent. Teknologiindeksen Nasdaq sank 0,9 prosent i den tidlige handelen.

For de viktigste børsene i Europa ble det en svak dag. I Frankfurt falt den tyske DAX-indeksen med 0,2 prosent, mens indeksen CAC 40 i Paris sank 0,2 prosent. Ved 17.30-tiden lå FTSE 100-indeksen i London an til å synke med 0,2 prosent.

I Asia avsluttet Nikkei-indeksen i Japan ned 0,2 prosent. Hang Seng-indeksen i Hongkong endte med en vekst på 0,6 prosent.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.