Sudarat Keyuraphan leder partiet Pheu Thai, som mener de sammen med en gruppe andre partier har nok plasser til å sikre seg flertall i det thailandske underhuset. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En gruppe på sju politiske partier i Thailand sier de har fått nok plasser i nasjonalforsamlingen til å danne regjering.

Det største av opposisjonspartiene er Pheu Thai, som ledet regjeringen som ble avsatt i militærkuppet i 2014. I helgen gikk landet til valg for første gang siden kuppet.

Partiets leder og lederne i fem andre partier sier de tror de har sikret seg mer enn 250 av de 500 plassene i underhuset i Thailands nasjonalforsamling. Ytterligere ett parti har også sagt seg villig til å være med i koalisjonen.

annonse

Mens Pheu Thai ligger an til å få flest plasser, fikk partiet Palang Pracharath, som støttes av militærjuntaen, flest stemmer. Partiet mener derfor det har rett til å danne regjering. Palang Pracharaths statsministerkandidat er kupplederen som har ledet militærjuntaens regjering de siste årene, Prayuth Chan-O-Cha.

Uansett hvem som blir sittende med regjeringsmakten, må de forholde seg til et overhus der de 250 representantene er utpekt av juntaen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon