Swedbank etterforskes for grov svindel. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Svensk økokrim har utvidet etterforskningen av Swedbank til også å omfatte mistanke om grovt bedrageri i tillegg til innsideinformasjon.

annonse
annonse

Det opplyser Ekobrottsmyndigheten (EMB) i en pressemelding onsdag kveld.

annonse

Tidligere på onsdagen ble det kjent at EMB, som tilsvarer Økokrim, hadde aksjonert mot Swedbanks hovedkontor og at banken ble etterforsket for mulig brudd på regler for innsideinformasjon.

– Det har vært en veldig tøff dag for Swedbank, våre medarbeidere og aksjeeiere, sier bankens administrerende direktør Birgitte Bonnesen i et uttalelse.

annonse
annonse

– Vi er i en bransje som er avhengig av tillit, og jeg forstår virkelig alvoret, sier hun videre. Hun understreker at banken samarbeider med EBM men påpeker samtidig at ingen enkeltperson eller legal enhet mistenkes for lovbrudd.

I februar ble det kjent at Swedbank ble mistenkt for å ha hvitvasket flere milliarder kroner via en filial i Estland, en sak som ble knyttet til hvitvaskingsskandalen i Danske Bank.

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.