VG. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

– Det er et vanvittig press utenfra, men jeg skjønner at alle trenger svar, sier VGs klubbleder Tor Erling Thømt-Ruud om avisas egen Giske-gransking.

Klubblederen uttalte seg ifølge fagbladet Journalisten om saken fra scenen på landsmøtet til Norsk Journalistlag onsdag.

– For min del tenker jeg at vi må ta den tiden det tar. Den kvalitetssikringingen er svært viktig. Det er kjempetungt, sa Thømt-Ruud.

annonse
Arbeidsrettslig prosess

– Jeg som klubbleder blir involvert og tatt med på råd i stor grad. Her får man roller som spisser dette til, og i interessekonflikter blir jo min oppgave å ivareta medlemmenes interesser. Konkret betyr det at jeg er med i møter og representerer de medlemmene som trenger det i vanskelige og tunge møter.

Han opplyser at det er flere prosesser som foregår.

– Én prosess er det arbeidsrettslige, det andre er rapporten alle snakker om. Våre involverte medlemmer har mye å bidra med til en sånn rapport, og informasjonsinnhentingen og kvalitetssikringen prøver jeg å hjelpe med, sa Thømt-Ruud.

Rapport denne uka
annonse

VG har varslet at avisa denne uka vil legge fram en rapport med en evaluering av hvordan saken rundt videoen av Trond Giske (Ap) på Bar Vulkan i Oslo ble håndtert i redaksjonen før, under og etter publisering.

I en omfattende TV 2 -sak onsdag forrige uke rettet kvinnen i den mye omtalte videoen kraftig kritikk mot VG. Kvinnen mente at avisen med viten og vilje publiserte et feilaktig sitat som skapte et helt feil bilde av situasjonen med Giske. VGs sjefredaktør Gard Steiro har beklaget overfor alle som er rammet i saken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon