Statsminister Theresa May får gjennomgå av demonstrantene. Foto: Yui Mok/PA via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Underhusets speaker John Bercow går med på å la regjeringen legge brexitavtalen fram for avstemning for tredje gang.

– Forslaget er nytt, substansielt annerledes og i samsvar med mine krav, sa Bercow da forslaget ble fremmet i Underhuset torsdag ettermiddag.

Statsminister Theresa May har to ganger tidligere forsøkt å få Underhuset til å godkjenne skilsmisseavtalen hun har forhandlet fram med EU. Begge ganger har regjeringen lidd sviende nederlag, og Bercow – som har en rolle tilsvarende stortingspresidenten i Norge – har gjort det klart at det ikke er tillatt å legge samme forslag fram for avstemning på nytt og på nytt.

annonse

Men nå har regjeringen skrellet vekk en del av pakken. Dermed tilfredsstilles det formelle kravet om at forslaget må være substansielt annerledes enn før.

Det som utelates fra avstemningen, er en politisk erklæring om rammene for det framtidige forholdet mellom EU og Storbritannia. Denne erklæringen er ikke bindende.

Den britiske regjeringen har de siste dagene vært i intense forhandlinger med brexitforkjempere i det konservative partiet og støttespillere i det nordirske unionistpartiet DUP for å forsøke å samle et flertall bak avtalen.

En avtale med DUP regnes som avgjørende for at prosessen skal lykkes.

annonse

Men torsdag ettermiddag var det fortsatt ikke meldt om hvit røyk fra forhandlingsrommene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon