Kulturminister og Venstre-leder Trine Skei Grande. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
Medietilsynet forvalter flere mediestøtteordninger. I 2018 fordelte de 380 millioner kroner til ulike former for mediestøtte.
annonse

Det er kulturminister Trine Skei Grande som skal presentere dette fredag på landsmøtet til Landslaget for lokalaviser (LLA) i Drammen fredag.

– Vi er glade for at mediestøttemeldingen nå blir lagt fram, og ser fram til gode diskusjoner om hvordan mediestøtten på best mulig vis kan bidra til å sikre mediemangfoldet fremover, sier Medietilsynet-direktør Mari Velsand i en pressemelding.

Medietilsynet fordelte 313 millioner kroner i produksjonstilskudd til 157 nyhets- og aktualitetsmediumer i fjor. Aviser som får slikt tilskudd er lokalaviser, ukeaviser og aviser som er alternativ til de ledende dagsavisene, som for eksempel Klassekampen og Nationen.

annonse

I fjor delte også Medietilsynet for første gang ut midler til innovasjon i mediene. Sju millioner kroner ble fordelt til 18 innovasjons- og utviklingsprosjekter etter at ordningen tredde i kraft 1. juli 2018.

Samiske aviser fikk et tilskudd på 28,1 millioner kroner, mens lokale radio- og tv-aktører fikk 19,5 millioner.

Fra 2019 utbetaler Medietilsynet kompensasjon til TV 2 i tråd med avtalen om kommersiell allmennkringkasting. Kompensasjonen er på inntil 135 millioner kroner årlig over fem år.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon