Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

En 66 år gammel polakk er i Høyesterett dømt til fire års fengsel for å ha medvirket til overdragelse av 217 kilo hasj i 2016.

Straffen er halvannet år lavere enn straffen fra Borgarting lagmannsrett, og tre år lavere enn dommen han opprinnelig fikk i Asker og Bærum tingrett.

Mannen var sjåfør på et vogntog som 14. mars i 2016 fraktet 217 kilo hasj over grensen til Norge. Hasjen ble fraktet inn på bestilling fra en gruppe nordmenn som også ble dømt da saken var oppe til behandling i tingretten.

annonse

Av de totalt seks tiltalte i saken var det bare den da 65 år gamle polske sjåføren som nektet enhver form for kunnskap om det store partiet narkotika. Han ble dømt noe mildere i lagmannsretten, men anket straffeutmålingen inn for Høyesterett.

Høyesterett legger til grunn at sjåføren først ble klar over partiet da hans sidemann skulle overlevere det til norske mottakere. Fra sjåføren ble klar over hasjpartiet til det med hans hjelp var overlevert, gikk det rundt en halv time. Høyesterett har kommet til at lagmannsretten har fastsatt en for streng straff og reduserer den fra fem år og seks måneder til fengsel i fire år.

Ved straffutmålingen ble det tatt noe hensyn til at oversettelse av lagmannsrettens dom til polsk, og dermed ankebehandlingen, hadde tatt lang tid.

Fra dommen skal det trekkes fra 1.128 dager i utholdt varetekt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon