Start har opprettet personalsak mot hovedtrener Kjetil Rekdal. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
annonse
annonse

Kjetil Rekdal er sjokkert over å ha blitt fritatt fra sine oppgaver i Start og at det er opprettet personalsak mot ham. Trenerveteranen har engasjert advokat.

Torsdag formiddag sprakk nyheten om at Rekdal er fritatt fra sine arbeidsoppgaver som hovedtrener i Start. Samme kveld stilte Rekdal opp i VGs Foppall-podkast live i Kristiansand.

Der fortalte han at han ikke var kjent med at det var en personalsak gående i klubben.

annonse

– Jeg har rett og slett ikke peiling på hva det (personalsaken) er for noe. Jeg har fortsatt arbeidskontrakt med Start, og jeg er ikke ferdig med Start, sa Rekdal på scenen i Kristiansand, skriver VG.

I en pressemelding torsdag skrev 50-åringen at det kom brått på at han plutselig ble fritatt for alle arbeidsoppgaver i klubben.

– Jeg har i dag muntlig fått overrakt beskjed om at jeg inntil videre er fratatt alle oppgaver som hovedtrener for IK Start. Beskjeden kom som lyn fra klar himmel, uten noen forutgående prosess, verken skriftlig eller muntlig forvarsel. At det skal eksistere en «pågående personalsak» har vært ukjent for meg fram til klubben i dag publiserte sin pressemelding, skrev Rekdal.

annonse

Rekdal skal selv ha blitt informert av klubben på et møte torsdag morgen.

– Jeg har aldri hatt en lignende dag i mitt liv, men det er lite jeg får gjort med det når jeg sitter her. Jeg fikk ikke noe forvarsel om noe som helst. Da var det bare å snu i døra og kjøre hjem etter møtet, men det er fryktelig vanskelig å prate om det, sa Rekdal på scenen.

Juridisk bistand

Torsdag ble det også kjent at Rekdal får juridisk bistand fra advokat Erik Flågan hos advokatfirmaet Stray Vyrje & Co.

– Jeg vil nå forholde meg til rådene fra min advokat, og det faktum at jeg fortsatt har en gyldig arbeidsavtale som hovedtrener for IK Start. Jeg er lei meg for at klubbens håndtering to dager før seriestart har satt spillere, fans og alle som er glade i IK Start i en uholdbar og svært beklagelig situasjon, sier Rekdal.

– Vi er nå i ferd med å sette oss inn i saken, men stiller allerede nå spørsmålstegn til arbeidsgivers håndtering av Kjetil Rekdals ansettelsesforhold. Klubbens såkalte «personalsak» kommer som lyn fra klar himmel. Vi vet ikke hva den inneholder, og er derfor avskåret fra å ta til motmæle, sier Flågan i en pressemelding.

Advokaten beskriver 1.-divisjonsklubbens opptreden som «uryddig».

annonse

– Blant annet noterer vi oss at Rekdal ikke har mottatt noen varsler før han i dag ble fratatt sine oppgaver som hovedtrener. Vi stusser også over at klubben simultant sendte ut en pressemelding om et arbeidsforhold, og kort tid etterpå avholdt pressekonferanse om den påståtte «personalsaken», sier Flågan.

Start har opprettet sak mot Kjetil Rekdal. 50-åringen er fritatt fra sine arbeidsoppgaver som hovedtrener i klubben to dager før seriestart.

Det melder klubben selv i en pressemelding torsdag.

Joey Hardarson og Andreas Jensen vil lede 1.-divisjonsklubben i tiden framover. Operativ sportslig leder Atle Roar Håland vil også inngå som en del av teamet rundt A-laget.

– Det betyr at han ikke skal lede klubben mens den pågående personalsaken behandles, sier mediesjef Ole G. Sørensen tilNettavisen.

Klubben har innkalt til pressekonferanse klokka 11.15.

Nyheten kommer to dager før Start serieåpner hjemme mot Aalesund. Klubben rykket ned fra Eliteserien forrige sesong.

Start har gjort flere trenerendringer siden investorgruppen «Start En Drøm AS» sprøytet penger inn i klubben i 2017. Steinar Pedersen fikk sparken selv om han hadde sikret opprykk til eliteserien samme år.

Erstatteren Mark Dempsey måtte takke for seg etter en svak vårsesong i fjor og ble erstattet av Rekdal. Tross bedringer i resultatene klarte klubben ikke å berge plassen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon